NHL:n suurin tähti Connor McDavid teki mielenkiintoisen rankkauksen olympialaisten arvosta - Urheilu | HS.fi

NHL:n suurin tähti Connor McDavid teki mielenkiintoisen rankkauksen olympialaisten arvosta

”Kullan voittaminen olisi uskomatonta.”

Connor McDavid (kesk.) edusti Kanadaa Tanskan MM-turnauksessa 2018.

8.9. 10:22 | Päivitetty 8.9. 12:48

Jääkiekkoliiga NHL:n ykköstähti Connor McDavid kertoi Edmonton Journalin haastattelussa odottavansa innolla ensi talven olympialaisia.

”Olympialaiset ovat erittäin tärkeä minulle, koska se on maailman suurin urheilutapahtuma. Ja huippu-urheilijana haluaa esiintyä isoimmilla areenoilla”, McDavid sanoi NHL:n verkkosivujen lainauksessa.

McDavid on kuulunut vuosia NHL:n parhaisiin pelaajiin, mutta Stanley Cupin voittaminen Edmontonissa tuntuu hyvin etäiseltä.

”Stanley Cup ja olympialaiset ovat hyvin lähellä toisiaan. Stanley Cup on epäilemättä listan ykkösenä, mutta olympiakultamitali tulee sijalle 1b, jos näin voisi sanoa. Kullan voittaminen olisi uskomatonta.”

Monet NHL-pelaajat rankkaavat Stanley Cupin arvokkaimmaksi saavutukseksi, mutta olympialaiset sijoittaminen kategoriaan 1b tuntuu mielenkiintoiselta. Ei siis ihan sijalla kaksi, muttei kärjessäkään.

McDavid puhui olympialaisten merkityksestä vain muutama päivä sen jälkeen, kun NHL vahvisti osallistuvansa Pekingin talvikisoihin.

Jos NHL-pelaajien osallistuminen Pekingiin lopulta onnistuu, on se kuudes kerta, kun olympiakiekkoa pelataan parhaiden kesken. NHL tuli mukaan Naganon kisoihin 1998, mutta väliin ovat jääneet Pyeongchangin kilpailut 2018.

NHL:n ehtona osallistumiselle on koronaviruksen pysyminen jollain lailla aisoissa.

Viimeksi kaikki maailman parhaat kiekkoilijat pelasivat samassa turnauksessa Toronton World Cupissa syksyllä 2016.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat