Naisten maajoukkue iski neljästi heti avauserässä, miehet hävisivät Ruotsille kolmatta kertaa putkeen - Urheilu | HS.fi

Naisten maajoukkue iski neljästi heti avauserässä, miehet hävisivät Ruotsille kolmatta kertaa putkeen

Suomen naisten EFT-turnaus käynnistyi 6-3 -voitolla Tšekistä Lempäälässä. Ruotsi otti Suomen salibandymiehistä 8–3-voiton Tšekissä.

Suomen Hanna Niemelä (vas.) ja Tshekin Vendula Berankovaa salibandyn naisten kansainvälisen turnauksen ottelussa Suomi-Tshekki Lempäälän Ideaparkissa.

15.10. 22:17

Suomen naisten salibandymaajoukkue aloitti oman EFT -turnauksensa Lempäälässä voitolla, kun Tšekki kaatui vakuuttavan avauserän ansiosta 6-3.

Oona Kaupin avausmaali sai jatkokseen yläkulmaan sijoittuneen My Kippilän kaukolaukauksen, Kaupin toisen maalin sekä Sara Piispan napauttaman 4–0-osuman.

Suomi hallitsi myös toista erää. Siinä Sofia Leino nousi maalille sijoittamaan 5-1. Tšekin kavennuksen jälkeen Veera Kauppi nappasi pallon alivoimalla ja nosti pallon verkkoon.

Päätösjaksolla Suomen ote herpaantui, ja maaleja teki enää Tšekki.

”Tshekki ei tarjonnut yllätyksiä, mutta kieltämättä kolmanteen erään passivoiduttiin. Siinäkin meillä oli kyllä paikkoja, mutta ei saatu maaleja”, päävalmentaja Lasse Kurronen kertoo Salibandyn nettisivuilla.

Lauantaina Suomi kohtaa Sveitsin.

”Huomiseen pitää parantaa. Sveitsi on meidän papereissa merkittävästi kovempi kuin Tshekki”, Kurronen toteaa.

Ruotsi pyöritti Suomen salibandymiehistä 8–3-voiton Tshekin Plzenissä pelatussa EFT-turnauksen ottelussa.

Suomen maalit viimeistelivät Rasmus Kainulainen, Justus Kainulainen ja Sami Johansson. Ruotsin hahmo oli Kim Nilsson, joka teki kolme maalia ja syötti yhden.

Päävalmentaja Petteri Nykky ei ollut tyytyväinen erotuomaritoimintaan, vaikka myönsi Ruotsin olleen joukkueista parempi.

”Vähän harmitti tietysti se, että viimeisessä Suomi–Ruotsi-ottelussa ennen MM-kisoja oli erotuomaripari, joka joutui viheltämään toisen ottelun putkeen.”

”En syytä erotuomareita, vaikka he epäonnistuivatkin aika pahasti. Enemmän kritiikkiä sinne, joka oli nämä näin asetellut, oli korona tai ei”, Nykky sanoi Salibandyliiton kotisivuilla.

Suomi on hävinnyt Ruotsille nyt kolmesti peräkkäin. Salibandyn MM-kisat pelataan joulukuussa Helsingissä. Suomi jatkaa turnausurakkaansa Plzenissä lauantaina Sveitsiä vastaan.

Lue lisää:

Elli Kylmäluoma on salibandyn pelaajaksi poikkeuksellisen mittainen ja siitä on tullut hänen vahvuutensa

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat