Jesse Puljujärvi latoi mahtipisteet, auttoi Connor McDavidin hattutemppuun - Urheilu | HS.fi

Jesse Puljujärvi latoi mahtipisteet, auttoi Connor McDavidin hattutemppuun

Suomalaishyökkääjä saanut NHL-kauden vauhdikkaasti käyntiin.

Puolustaja Darnell Nurse (vas.) ja Jesse Puljujärvi onnittelevat Connor McDavidia joukkueen 2–0-maalista.

17.10. 9:11 | Päivitetty 17.10. 16:04

Suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärven pelit jääkiekkoliiga NHL:n harjoitus­otteluissa lupailivat hyvää. Runkosarjan alku todistaa, että lupauksille riittää katetta.

Puljujärvi teki maalin ja syötti kaksi, kun Edmonton kaatoi Calgaryn kotijäillään 5–2.

Kolmen pisteen ilta oli kovaa tavaraa, vaikka joukkueen kapteeni Connor McDavid naulasi kolme maalia. Vahva osansa niihin oli Puljujärvellä, joka syötti kaksi McDavidin kolmesta maalista.

NHL:ssä puhutaan useiden pisteiden pelistä (multi point game), kun pelaaja saa yhdessä ottelussa kaksi pinnaa tai enemmän. Tässä kategoriassa Puljujärven peli oli kolmastoista, mutta vasta uran toinen kolmen pisteen ottelu.

Edellisen kerran Puljujärvi keräsi kolme pistettä yhdessä ottelussa Vancouveria vastaan kaudella 2017–2018. Silloin sai tammikuussa 2018 myös maalin ja kaksi syöttöpistettä.

NHL-kauden avausottelussa Puljujärvi teki maalin ja nyt rapsahti ensimmäinen monen pisteen ilta. Kahden ottelun jälkeen hänen tehonsa ovat 2+2.

Kun Puljujärvi vapautui jäähyaitiosta, hän ryntäsi heti mukaan hyökkäykseen. Hän sai kiekon Leon Draisaitlilta ja yritti laukoa. Kiekko muutti suuntaa ja meni McDavidille, joka tinttasi kiekon maaliin: 2–0 Edmontonille. Derek Ryan oli lyönyt ilmasta avausmaalin 14. minuutilla.

McDavid painoi kiekon toisen kerran verkkoon, kun toista erää oli pelattuna 5.33. Ottelu näytti ratkenneen, mutta se oli väärä luulo.

Calgary nousi 3–2:een Andrew Mangiapanen ja Elias Lindholmin maaleilla, kunnes Puljujärvi lopetti paikallisvastustajan kirin.

Puolustaja Cody Ceci antoi tarkan läpisyötön Puljujärvellä, joka karkasi yksin läpi. Tornion tykittäjä ei säästellyt, vaan laukoi kiekon yläkulmaan niin paljon kuin hihoista irtosi: 4-2 ja ratkaisu alkoi häämöttää.

Puljujärvi syötti vielä McDavidin vapaaksi ja kapteeni sai lähettää kiekon tyhjään maaliin ja sinetöidä loppuluvut.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat