Joel Naukkarisen hampaat olivat aina olleet priimakunnossa, kunnes hammaslääkäri kertoi karun totuuden – Urheilu voi pilata hampaat, ja eritoten yksi yhdistelmä on myrkkyä - Urheilu | HS.fi

Kilpasoutaja Joel Naukkarinen kävi lokakuussa hammastarkastuksessa Kuopion Hohde-klinikalla. Naukkarinen pitää hampaistaan nykyään erityisen hyvää huolta: ”En tajunnut, että ammattimainen treenaaminen vaikuttaisi hampaisiin niin selvästi.” Taustalla hammashoitaja Tarja Saarelainen.

Urheilu voi pilata hampaat nopeasti

Kun kilpasoutaja Joel Naukkarinen alkoi harjoitella ammattilaisen ottein, hänen hampaansa menivät jo vuodessa huonoon kuntoon. Hammaslääkärit kertovat, miksi urheilijan hampaat ovat vaarassa ja miksi asiaan pitäisi puuttua nykyistä paremmin. ”Hampaisiin voi tulla piileväkin infektio, ja sitten ihmetellään, miksi ei kulje.”


24.10.2021 2:00 | Päivitetty 24.10.2021 9:29

”Oho! Miten näin on päässyt käymään?”

Kilpasoutaja Joel Naukkarinen ei ollut uskoa korviaan. Suu olisi loksahtanut auki, mutta se sattui jo olemaan ammollaan. Hammaslääkäri oli juuri kertonut hänelle, että purukalustosta löytyi yksi reikä ja kymmenen reiän alkua.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat