Nelinpelitähti Henri Kontisen ATP-rankkaus romahti alimmilleen yli seitsemään vuoteen - Urheilu | HS.fi

Nelinpelitähti Henri Kontisen ATP-rankkaus romahti alimmilleen yli seitsemään vuoteen

Vähäinen kilpaileminen ja vaisut tulokset ovat syöneet rankkausta.

Henri Kontinen esiintyi vahvasti, kun Suomi voitti Intian Davis Cupissa syyskuussa.

18.10. 13:34 | Päivitetty 18.10. 14:32

Nelinpelin erikoismiehen Henri Kontisen vähäinen pelaaminen ja vaisut tulokset ovat romahduttaneet hänen ATP-rankkauksensa alimmalle tasolleen yli seitsemään vuoteen.

Vielä viime viikolla Kontinen, 31, oli nelinpelin ATP-listalla sijalla 43, mutta rankkaus romahti peräti 12 pykälää tämän viikon listalla.

Edellisen kerran Kontinen oli näin alhaalla syyskuun puolivälissä 2014, kun hänen nimensä löytyi sijalta 57. Tuon jälkeen alkoi melko ripeä nousu nelinpelin maailman huipulle.

Kontinen puhkaisi kymmenen parhaan rajan marraskuussa 2016, ja seuraavana keväänä huhtikuussa hän nousi maailman ykköseksi.

Maailman kymmenen parhaan joukossa Kontinen pysyi kuukautta vaille kaksi vuotta vuosina 2016–2018.

Tällä viikolla pelataan ATP 250 -turnaukset Moskovassa ja Antwerpenissä, mutta Kontinen ei ole mukana kummassakaan. Hän menettää vielä ensi maanantaina 90 pistettä, mutta ne eivät heilauta yhtä paljon rankkausta kuin tämän viikon pudotus.

Harri Heliövaara, 32, on toinen suomalainen nelinpeliin erikoistunut ammattilainen. Hänen rankkauksensa on tällä viikolla 79.

Heliövaara pelaa tällä viikolla Moskovassa hollantilaisen Matwe Middelkoopin (ATP-38) parina. He kohtaavat venäläisen kaksikon Aslan Karatsev-Richard Muzajev.

Karatsev on kaksinpelipuolella yksi tämän vuoden läpimurtopelaajista, mutta 29-vuotias Muzajev ei ole sen kummempi seppä kaksin- tai nelinpelissäkään. Karatsev pelasi muun muassa Indian Wellsin masters 1000 -turnauksen loppuottelussa yhdessä Andrei Rublevin kanssa. He hävisivät australialais-puolalaiselle kaksikolle John Peers-Roman Polasek.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat