Petteri Koponen täytti Tampereella katsomot ja antoi yleisölle häikäisevän show’n – Seagulls rikkoi kolmosillaan ennätyksiä - Urheilu | HS.fi

Petteri Koponen täytti Tampereella katsomot ja antoi yleisölle häikäisevän show’n – Seagulls rikkoi kolmosillaan ennätyksiä

Koponen-efekti nähtiin täydessä voimakkuudessaan tiistaina Tampereella.

Petteri Koponen (kesk.) oli kentän tähti, kun Seagulls murskasi vieraskentällä Pyrinnön. Kuva aiemmin pelatusta kotiottelusta Bisonsia vastaan.

19.10. 20:18 | Päivitetty 19.10. 20:45

Pyrintö–Seagulls 72–115

Harvoin ovat Pyynikin palloiluhallin lehterit olleet tavallisena lokakuun tiistai-iltana yhtä täynnä kuin ne olivat Seagullsin tämän­kertaisella vierailulla.

Kyseessä ei toki ollut aivan tavallinen Korisliigan ottelu. Pyrinnön ja Seagullsin kamppailussa erityisenä vetonaulana oli Petteri Koposen paluu Tampereelle kotimaisen sarjapelin merkeissä yli vuosi­kymmenen tauon jälkeen.

Puolueettomille katsojille Koponen antoi juuri sitä, mitä toiveissa olikin – heitto toisensa jälkeen upposi läpi korirenkaan, ja pisteitä kertyi vaivattomasti yhteensä 27.

Joukkueena Seagulls yritti kolmeen pisteen heittoja hämmästyttävät 56 kertaa ja upotti niistä 31. Molemmat ovat uusia Korisliigan ennätyksiä.

”Onhan päivä vielä huomennakin”, tiivisti paikallisen rocklegendan hitti Pyrintö-mielisten tunnot osuvasti ottelun päätyttyä.

Ensin ohjat käsiinsä otti kotimaisista maajoukkue­tähdistä Koposen sijaan Shawn Huff, joka teki vieraiden yhdeksästä ensimmäisestä pisteestä seitsemän.

Koponen aloitti ottelun vaihtopenkin puolelta. Kentälle päästyään hän näytti nopeasti kahdella naurettavan helpon näköisellä kolmen pisteen heitolla, miksi kolmoset olivat uponneet Euro­liigassakin parhaimmillaan poikkeuksellisen tarkasti.

Pyrinnön paikkapuolustus jätti muillekin Seagullsin heittäjille viivan takana reilusti tilaa, usein vain yhden tai kahden syötön jälkeen. Jo pelkästään avaus­neljänneksellä helsinkiläiset yrittivätkin kolmen pisteen heittoa kaikkiaan 14 kertaa, joista sisään meni kuusi.

Kun Koponen kaksi minuuttia ennen taukoa poistui takaisin vaihtopenkin puolelle, oli hänellä kasassa jo 21 pistettä – seitsemän kolmen pisteen yritystä, kaikki onnistuneita. 33-vuotias takamies odotteli palloa itselleen kulmassa, ja sen saatuaan heittoliike lähti kerta toisensa jälkeen yhtä rennosti kuin lämmittelyissä konsanaan.

Toiselle puoliskolle 22 pisteen takamatkalta lähtenyt Pyrintö ei saanut hyökkäystään missään vaiheessa kulkemaan sen enempää kuin puolustustakaan. Ainoastaan jykevä kanadalaislaituri Shaquille Keith kykeni jollain tavoin uhmaamaan Seagullsin puolustusta.

Kun ottelusta tuli täyteen 28 peliminuuttia, nähtiin viimein Koposen ensimmäinen epäonnistunut heitto, yhdeksännellä kolmen pisteen yrityksellä.

Lopulta vajaassa 24 peliminuutissaan Koponen upotti yhdeksän kolmen pisteen heittoa 11 yrityksestään, eikä yrittänyt ainuttakaan kakkosta tai vapaaheittoa.

Koposen lisäksi huomionarvoisen tilastorivin itselleen kasasi Seagullsin kapteeni Tuukka Kotti. Kokenut sentteri heitti vain yhden pisteen, mutta levypalloja hänelle kertyi 14 ja koriin johtaneita syöttöjä kahdeksan. Kotin plus-miinus-saldo oli lähes häkellyttävästi 45 pistettä plussan puolella.

Voitto oli kauden avausottelunsa Kouvolassa hävinneelle Seagullsille nyt neljäs perättäinen. Sarjataulukossa helsinkiläiset nousivat Kauhajoen rinnalle kahdeksaan pisteeseen, joskin yhden ottelun enemmän pelanneena.

Perjantaina Seagulls palaa Töölön Kisahalliin. Vastustajana tuossa ottelussa on toistaiseksi kaikki neljä peliään hävinnyt sarjajumbo Korihait.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat