Niken johtaja kertoi ampuneensa teini-ikäisenä humalapäissään toisen nuoren miehen - Urheilu | HS.fi

Niken johtaja kertoi ampuneensa teini-ikäisenä humalapäissään toisen nuoren miehen

Larry Miller kertoo menneisyydestään Sports Illustratedin haastattelussa sekä tulevassa omaelämä­kerrassaan.

Larry Miller oli vuonna 2007 Portlandin NBA-joukkueen puheenjohtaja.

18.10. 16:33 | Päivitetty 18.10. 17:20

Urheiluvälinejätti Niken johtajiin kuuluva Larry Miller, 72, kertoo synkän asian menneisyydestään yhdysvaltalaisen urheilulehden Sports Illustratedin (SI) haastattelussa. Millerin ollessa 16-vuotias hän tappoi ampumalla 18-vuotiaan miehen Länsi-Philadelphian kadulla.

Milleriltä on ensi vuonna ilmestymässä omaelämä­kerta, jossa hän kertoo tapauksesta laajemmin. Hän on tehnyt kirjan yhdessä vanhimman tyttärensä Laila Lacyn kanssa.

Miller johtaa Nikellä koripalloyksikköä ja hänen vastuullaan ovat muun muassa Jordan- ja Converse-brändit.

Miller kuului teininä jengiin, jonka kostoretkellä hän ampui humala­päissään täysin välien­selvittelyyn kuulumattoman henkilön. Miller kertoo SI:lle, ettei hän aluksi edes tiennyt, kenet ampui.

”Se teki asian minulle vielä vaikeammaksi, koska siihen [ampumiseen] ei ollut mitään syytä. Olen sen asian kanssa kamppaillut ja olen sitä ajatellut joka päivä”, Miller kertoo.

”Jos voisin palata takaisin ja perua sen, ehdottomasti tekisin niin. Mutta en voi, joten voin ainoastaan yrittää auttaa muita ihmisiä, jotta näin ei kävisi jollekin muulle.”

MillerIN mukaan hän ei ole salannut työnantajiltaan vankila-aikaansa: Miller vietti 13–30-vuotiaana suurimman osan ajastaan ensin nuorisovankilassa ja myöhemmin vankilassa.

Miller opiskeli vankila-aikanaan ja sai yliopisto­tutkinnon 30-vuotiaana, jolloin hän myös viimeisen kerran vapautui vankilasta.

Ampumisesta Miller sanoo kertoneensa läheisilleen ja muun muassa Niken johdolle vasta viime kuukausien aikana. SI pyysi tapaukseen liittyen kommentin myös Niken toimitus­johtajalta John Donohoelta.

”Larry Millerillä on ollut merkittävä rooli Niken historiassa ja hän on rakastettu jäsen Nike-perheessä”, Donohoe toteaa tiedotteessaan.

”Hänen tarinansa on esimerkki ihmisyyden sinnikkyydestä, sitkeydestä ja voimasta.”

Miller itse toteaa olevansa hermostunut, mutta samalla helpottunut nyt, kun synkkä menneisyys on paljastettu.

”Tunnen nyt vapauden olla minä.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat