Real Madridin hyökkääjä Karim Benzema oikeuteen – Syyttäjän mukaan auttoi kiristämään maajoukkuekaveriaan seksivideotapauksessa - Urheilu | HS.fi

Real Madridin hyökkääjä Karim Benzema oikeuteen – Syyttäjän mukaan auttoi kiristämään maajoukkue­kaveriaan seksivideo­tapauksessa

Benzeman epäillään avustaneen kiristäjiä.

Mathieu Valbuena (vas.) ja Karim Benzema olivat aiemmin yhtä aikaa Ranskan maajoukkueessa.

18.10. 19:15

ReaL MADRIDIN hyökkääjä Karim Benzema on keskiviikkona oikeusistunnossa Ranskassa syytettynä seksivideolla kiristämisestä, kertoo uutistoimisto AFP.

Kyse on syksyn 2015 tapahtumasta, jossa Benzeman ja neljän muun miehen epäillään kiristäneen Benzeman silloista maajoukkuekaveria Mathieu Valbuenaa.

Benzemaa, 33, syytetään kiristäjien avustamisesta rahan vaatimisessa Valbuenalta, jotta videota ei julkaistaisi. Benzema itse on sanonut, että hän pyrki varoittamaan Valbuenaa, jotta hän ei joutuisi tekemisiin vaarallisten rikollisten kanssa. Lisäksi Benzema on arvostellut poliisin käyttäneen häntä kohtaan epärehellisiä keinoja.

Maksimirangaistus kiristyksestä on viisi vuotta vankeutta ja 700 000 euron sakot.

Lue lisää: Real Madridin tähtipelaajaa Karim Benzemaa syytetään osallisuudesta kiristykseen seksivideotapauksessa

Tapauksen johdosta sekä Benzema että Valbuena hyllytettiin Ranskan maajoukkueesta, mutta Benzema teki paluun viime kesän EM-lopputurnauksessa.

Maanantaina oli vielä epävarmaa, saapuuko Benzema keskiviikkona oikeudenkäyntiin. Hänen joukkueensa Real Madrid pelaa tiistaina Ukrainassa Mestarien liigan ottelun Šah’tar Donetskia vastaan. Benzeman asianajajat eivät vastanneet AFP:n tiedusteluun maanantaina.

Sen sijaan Valbuena, joka pelaa nykyisin Olympiakosin joukkueessa Kreikassa, on vahvistanut osallistuvansa oikeuden istuntoon.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat