Suomi neloskorista ”todella vahvaan” seuraan futsalin EM-kilpailuissa - Urheilu | HS.fi

Suomi neloskorista ”todella vahvaan” seuraan futsalin EM-kilpailuissa

Päävalmentaja Mico Martic on tyytyväinen, kun Uefa ottaa lajin vakavasti.

Suomen joukkue juhki EM-kisoihin pääsyä viime huhtikuussa.

18.10. 19:42 | Päivitetty 18.10. 21:14

Suomen miesten futsalmaajoukkue pelaa EM-kilpailuissa samassa alkulohkossa Italian, Kazakstanin ja Slovenian kanssa. Lohkot arvottiin maanantai-iltana kisaisäntä Hollannin Zeistissa. Suomen päävalmentaja Mico Martic oli tyytyväinen arvontatulokseen, joka sysäsi Suomen kelpo seuraan B-lohkossa.

”Lohko itsessään on todella vahva, mutta samalla tämä on myös sitä, mitä tavoittelimme”, Suomen palloliitto viestitti päävalmentajan ensitunnelmat.

Kuudentoista joukkueen EM-kilpailut pelataan 19. tammikuuta–6. helmikuuta Amsterdamissa ja Groningenissa. Aiemmin EM-kilpailuissa pelasi 12 joukkuetta, mutta nyt pelataan ensimmäistä kertaa laajempi turnaus, ja joukkueet arvottiin neljästä arvontakorista neljään lohkoon.

”Ensinnäkin haluan sanoa, että arvonta itsessään oli loistava. Se todisti, että Uefa ottaa lajimme vakavasti, ja tämä tekee minut hyvin onnelliseksi”, Martic mainitsi Euroopan jalkapalloliiton, joka järjesti jalkapallon EM-kilpailujen tai Mestarien liigan arvontoja muistuttaneen arvokkaan tilaisuuden.

Suomi on ensimmäistä kertaa mukana futsalin miesten arvokilpailuissa ja varmisti kisapaikkansa huhtikuussa, kun maajoukkue sijoittui karsintalohkossaan toiseksi. Tulevista kisavastustajista Italia tahkosi samassa karsintalohkossa ja oli etevämpi molemmissa keskinäisissä kohtaamisissa.

Alustavan ohjelman mukaan Suomi aloittaa kisaurakkansa 20. tammikuuta ja kohtaa heti Italian. Neljä päivää myöhemmin vastassa on Kazakstan. Sen jälkeen pelipaikka vaihtuu Amsterdamiin, ja lohkon päätöspelissä vastassa on Slovenia.

”Osan vastustajista tunnemme todella hyvin, kuten Italian. Olemme myös tietysti pelanneet Sloveniaa vastaan. Kazakstan on meille uusi vastustaja, mutta näimme heidän pelejään viime MM-kisojen aikana”, Martic avasi.

Tie jatkopeleihin on vaikea. Suomi on selkeä haastaja.

”Emme pelkää. Tämä vaatii meitä pelaamaan parhaimmillamme ja saamaan kaiken potentiaalin itsestämme irti, jotta pystymme kilpailemaan tässä lohkossa. Uskon, että pystymme.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat