”Hiekka ja alppilajit ovat huono yhdistelmä” – Pekingin olympialaisten alppirinteet ovat vain kymmenen kilometrin päässä Gobin autiomaasta - Urheilu | HS.fi

”Hiekka ja alppilajit ovat huono yhdistelmä” – Pekingin olympialaisten alppirinteet ovat vain kymmenen kilometrin päässä Gobin autiomaasta

Hiekkamyrskyt ovat alueella yleisiä juuri helmi-maaliskuun aikaan. Pekingin talviolympialaiset järjestetään ensi helmikuussa.

Pekingin olympialaisten alppilajit kisataan Shijinglongin hiihtokeskuksessa Yanqingissa.

18.10. 21:24

Pekingin olympialaisten alppilajit kisataan Shijinglongin hiihto­keskuksessa, joka sijaitsee vain kymmenen kilometrin päässä Gobin autiomaasta. Norjalaisen VG:n ja ruotsalaisen Aftonbladetin haastattelemien alppihiihtäjien mukaan tästä voi seurata ongelmia.

”Hiekka ja alppilajit ovat huono yhdistelmä”, sanoo alppihiihdon maailmancupin kokonais­kilpailun voittanut norjalainen Aleksander Aamodt Kilde VG:lle.

Kyse on siitä, että helmi-maaliskuussa hiekkamyrskyt ovat yleisiä alueella. Kun rinteitä esiteltiin viime helmikuussa, niillä oli hiekkaa. Olympialaiset järjestetään ensi helmikuussa.

”Käsittääkseni syöksylaskurinne on juuri tuolla, koska kallion muodot ovat uskomattoman hienot. Mutta sää ja tuulet voivat muodostua ongelmiksi”, Aamodt Kilde sanoo.

Ruotsalainen alppinisti Kristoffer Jakobsen totesi Aftonbladetille, että nopeus­lajeissa eli syöksylaskussa ja supersuur­pujottelussa hiekkaongelma on todennäköisesti suurempi kuin muissa alppilajeissa.

”Nopeuslajeissa siitä [hiekasta] eroon pääseminen on mahdotonta, koska kilpailijoita on kokoajan radalla. Pujottelussa voi pahimmillaan laittaa rinteeseen lumettajia jokaisen kilpailijan jälkeen.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat