Emma Kimiläisellä on vielä pieni mahdollisuus naisten formulasarjan mestaruuteen – kauden päätteeksi paalupaikka ratkaistaan yllättävästi - Urheilu | HS.fi

Emma Kimiläisellä on vielä pieni mahdollisuus naisten formula­sarjan mestaruuteen – kauden päätteeksi paalupaikka ratkaistaan yllättävästi

Kausi päättyy kahteen osakilpailuun Austinissa Yhdysvalloissa.

Emma Kimiläinen juhli Belgian osakilpailun voittoa elokuussa.

19.10. 16:48

Naisten formulasarjan W Seriesin kauden viimeiset kaksi osakilpailua ajetaan Austinissa Yhdysvalloissa, jossa kisataan viikonloppuna myös F1-osakilpailu.

Alunperin kauden päätöskilpailu piti olla Meksikossa, mutta F1-kisa siirtyi viikolla eteenpäin, joten W Seriesillä tuli tiivis viikonloppu Texasiin.

Molempien osakilpailujen aika-ajo ajetaan Suomen aikaa ensi lauantaina kello 19.10. Kuljettajan nopein aika määrittää lähtöpaikan toiseksi viimeiseen eli kauden seitsemänteen osakilpailuun ja hieman yllättävästi kuljettajan toiseksi nopein aika kauden päättävään osa­kilpailuun. Alunperin molempiin kilpailuihin piti olla erillinen aika-ajo.

Seitsemäs osakilpailu ajetaan sunnuntain vastaisena yönä kello 01.25 Suomen aikaa ja päätös­osakilpailu sunnuntaina kello 19.05. Kilpailuaika on 30 minuuttia plus yksi kierros.

W Seriesin pistetilanteessa Suomen Emma Kimiläinen on kolmantena 75 pisteellään. Kärjessä tasapistein ovat brittikuskit Alice Powell ja vuoden 2019 mestari Jamie Chadwick. Molemmilla on 109 pistettä, joten Kimiläisellä on teoriassa vielä mahdollisuus kaksikon tavoittamiseen, kun jaossa on maksimissaan 50 pistettä.

W Seriesin voittaja kuittaa 500 000 dollaria ja 15 Kansainvälisen autourheiluliiton (FIA) super­lisenssi­pistettä.

Lisäksi sarjan parhaat kahdeksan lunastavat paikan ensi vuoden W Seriesiin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat