NHL:n entinen maalitykki Mike Bossy, 64, sairastui keuhkosyöpään - Urheilu | HS.fi

NHL:n entinen maali­tykki Mike Bossy, 64, sairastui keuhko­syöpään

Vasta Teemu Selänne pystyi rikkomaan Bossyn tekemän tulokkaiden maaliennätyksen.

New York Islandersin tehokaksikko Mike Bossy (vas.) ja Bryan Trottier juhlii maalia vuonna 1980.

20.10.2021 10:24

Yksi NHL-historian parhaista maalintekijöistä Mike Bossy joutuu vetäytymään tv-kommentaattorin työstään sairastuttuaan vakavasti.

Bossy, 64, kertoi tiistaina julkisessa kirjeessä sairastuneensa keuhkosyöpään.

”Yli kuuden vuoden ajan olen saanut [urheilukanava] TVA-urheilun kautta tulla teidän olohuoneisiin. Minulla on ollut etuoikeus saada kertoa teille pelistä parhaan ymmärrykseni mukaan”, Bossy kirjoitti ja kiitti seuraajiaan.

”Tänään joudun surukseni kertomaan, että joudun vetäytymään pakollisen tauon ajaksi ja saamaan hoitoa keuhkosyöpääni”, Bossy kirjoitti NHL:n julkaisemalla verkkosivulla.

Bossy on se pelaaja, jolta Teemu Selänne riisti tulokkaiden maaliennätyksen ja lopulta rikkoi sen komeasti.

Kaudella 1977–78 Bossy latoi New York Islandersissa NHL:n tulokkaana 53 maalia. Lukema kesti kauteen 1992–93, kunnes Selänne rikkoi sen tekemällä huimat 76 osumaa.

Nykymittapuulla Bossy pelasi lyhyen NHL-uran, vain kymmenen kautta. Jälki oli sitäkin rajumpaa. Hän rikkoi 50 maalin rajan peräti yhdeksällä kaudella ja 60 maalin rajan näistä viidellä.

Parhaalla kaudellaan Bossy latoi 64+83=147 pistettä. Vaikka Bossy tunnettiin maalintekijänä, keräsi hän myös suuria syöttöpistemääriä tekemällä seitsemällä kaudella yli sata pistettä. Bossyn tekemiä maalimääriä voisi kutsua järjettömän koviksi, ja kyllä ne tuottivat tulostakin. Hän oli voittamassa NY Islandersissa neljä kertaa peräkkäin Stanley Cupin vuosina 1980–83.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat