Tennistähti Andy Murrayn ura hyvästeltiin tunteikkaasti 2019, nyt hän pelasi vuoden pisimmän kolmieräisen ottelun ja selvitti kaksi ottelupalloa - Urheilu | HS.fi

Tennistähti Andy Murrayn ura hyvästeltiin tunteikkaasti 2019, nyt hän pelasi vuoden pisimmän kolmieräisen ottelun ja selvitti kaksi ottelupalloa

Lonkkaleikkaukset ovat vaatineet veronsa, mutta Andy Murray tekee sitkeästi paluuta.

Andy Murray jaksoi uurastaa voitokkaasti lähes neljä tuntia Antwerpenin ATP-turnauksessa.

20.10.2021 11:23 | Päivitetty 20.10.2021 12:08

Australian avoimessa mestaruusturnauksessa kyyneleet virtasivat tammikuussa 2019. Maailman tennishuiput hyvästelivät skottitähti Andy Murrayn ja hänen leikkausta vaativat lonkkansa.

Jäähyväisvideolla olivat kaikki suuret. Rafael Nadal kiitti pitkästi Murrayta, Roger Federer kehui Sir Andyn uraa ja sitä, kuinka koko Skotlanti on ylpeä Murraysta, Englantikin.

Nykyinen maailman ykkönen Novak Djokovic muisteli yhteisiä otteluita, kun molemmat olivat 12-vuotiaita. Karolina Plíšková kehui Murrayta naisten kannustamisesta ja Caroline Wozniacki sanoi Andyn kertoneen aina parhaat vitsit. Tarjoutuipa Wozniacki jopa Murrayn valmentajaksi, jos tulee tarvetta.

Kaikki olivat liikuttuneita, ja Andy Murray kenties eniten.

Vaikeaa Murraylla olikin. Hänen lonkkansa olivat menneet niin huonoon kuntoon, ettei kipujen kanssa pelaaminen ollut mahdollista. Seurasi lonkkaleikkauksia, ja ura näytti olevan ohi.

Leikkausten jälkeen Murray, 34, osoitti sitkeytensä ja rakkautensa lajia kohtaan. Hän palasi kentille, hävisi aluksi paljon, mutta on alkanut kerätä voittoja.

Yksi uran ikimuistoisimmista voitoista tuli tiistai-iltana Antwerpenin ATP 250-turnauksessa. Murray kukisti tämän vuoden pisimmässä kolmieräisessä ottelussa Yhdysvaltain Frances Tiafoen 7–6 (7–2), 6–7 (7–9), 7–6 (10–8). Ottelu kesti peräti kolme tuntia ja 45 minuuttia.

Juuri Nadal oli pelannut edellisen pisimmän ottelun, kun hän voitti Stefanos Tsitsipasin kolmessa tunnissa ja 38 minuutissa.

Murray eteni toiselle kierrokselle pitkän urakan päätteeksi.

”Luulen, että tämä on ensimmäinen kerta urallani, kun pelaan 7–6, 6–7, 7–6 ja luulen, että tämä oli pisin kolmieräinen, jonka olen pelannut pitkään aikaan. Olen väsynyt, mutta ottelu oli uskomaton”, Murray sanoi kenttähaastattelussa.

Sitä on kai turha erikseen mainita, että ottelu oli raastavan kova. Raju oli loppuratkaisukin, kun kolmannen erän katkaisupeli päättyi Tiafoen kahden ottelupallon jälkeen Murrayn lyömään pysäytyslyöntiin, johon Tiafoe ei ehtinyt.

Parhaimmillaan Murray nousi maailmanlistan ykköseksi, voitti Wimbledonin kahdesti samoin kuin olympiakultaa Lontoossa 2012 ja Rio de Janeirossa 2016.

Urallaan Murray on voittanut 46 ATP-turnausta, johon kuuluvat luonnollisesti mukaan grand slam -kisat.

Paluunsa jälkeen Murray ei ole päässyt nostelemaan suuria turnauspokaaleja, mutta hän on voittanut nyt avauskierroksen ottelun viidessä peräkkäisessä turnauksessa. Hyvä saavutus sekin.

Lue lisää: Andy Murray pyysi apua somessa, kun hikiset kengät varastettiin auton alta – Tossut ja nauhoissa roikkunut tärkeä esine löytyivät

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat