Emma Kimiläinen sijoittui kolmanneksi naisten formulasarjassa: päätöskisassa suomalainen myös palkintosijalle - Urheilu | HS.fi

Emma Kimiläinen sijoittui kolmanneksi naisten formulasarjassa: päätöskisassa suomalainen myös palkintosijalle

W Series -sarjan mestaruuden otti Jamie Chadwick.

Emma Kimiläinen juhli kakkossijaansa sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa ajetussa seitsemännessä osakilpailussa.

24.10. 20:07 | Päivitetty 24.10. 20:45

Suomen Emma Kimiläinen sijoittui kolmanneksi naisten formulasarjassa, W Seriesissä. Kimiläinen oli kolmas myös kauden päätöskilpailussa sunnuntaina Austinissa Texasissa.

W Seriesin mestaruuden otti Britannian Jamie Chadwick, joka vei mestaruuden myös naisten formulasarjan ensimmäisellä kaudella vuonna 2019. Viime vuonna sarjaa ei ajettu koronapandemian takia.

Chadwick voitti viikonloppuna ajetut molemmat osakilpailut. Kimiläinen oli lauantaina ajetussa osakilpailussa toinen.

W Seriesin kakkoseksi tuli toinen britti Alice Powell, joka ei onnistunut Austinin kahdessa osakilpailussa. Hän oli ennen viimeisiä kahta osakilpailua tasa pisteissä Chadwickin kanssa, mutta lopulta eroa kertyi 57 pistettä. Kimiläinen jäi kakkossijasta 24 pistettä.

Kimiläinen oli vuonna 2019 yhteispisteissä viides, joten parannusta tuli nyt kaksi pykälää. Avauskaudella Kimiläisen mahdollisuudet parempaan loppusijoitukseen meni heti avauskisassa, jossa hän joutui toisen kuskin töytäisemäksi heti avausmutkasta. Siitä seurasi parin osakilpailun huili.

Tällä kaudella alkukausi meni mönkään heikon kisainsinöörin takia. Kun kisainsinööri vaihtui, tulokset paranivat ja Kimiläinen otti myös yhden osakilpailuvoiton Belgiassa Span radalla.

Sarjan kolmannesta sijasta Kimiläinen saa 150 000 dollaria (129 000 euroa). Ykköseksi ajaneen Chadwickin palkkio on 500 000 dollaria.

Ensi kauden W Seriesiin pääsee mukaan parhaat kahdeksan tämän kauden kilpailijaa eli Kimiläisellä on paikka sarjassa myös ensi vuonna.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat