Jokerit murskasi KHL:ssä Riian Dinamon - Urheilu | HS.fi

Jokerit murskasi KHL:ssä Riian Dinamon

Jokerit oli hävinnyt kaksi edellistä KHL-peliään.

Jokereiden Veli-Matti Savinainen (oik.) touhusi Dinamon maalivahdin Johan Mattssonin maalilla, kun Dinamon Oskars Cibulskis (maalin takana oik.) yritti pitää Jokereiden Jordan Schroederia aisoissa.

24.10. 18:54 | Päivitetty 24.10. 19:17

Jokerit päihitti sunnuntaina Riian Dinamon murskalukemin 8–0 jääkiekon KHL:ssä. Jokerien kauden maaliennätys sattui osuvasti otteluun, johon seura houkutteli katsojia tarjouspaketilla.

Neljä pääsylippua Helsingin Pasilan jäähalliin irtosi 40 eurolla. Ottelua seurasi kaikkiaan 6 043 katsojaa.

”Kun voitat 8–0, niin se on kova suoritus. Uskon, että katsojille jäi hyvä fiilis. Haluavat tulla uudestaan, ja oli kiva nähdä, että oli paljon pieniä lapsia ja nuorisoa paikalla”, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki iloitsi.

Jokerien alkurymistys toteutui niin väkevästi, että jo kymmenessä minuutissa se johti 3–0. Pelin puolivälissä eli puolessa tunnissa rökitys näyttäytyi tulostaululla lukemilla 5–0.

Latvialaissikermä ei ollut umpisurkea, mutta pyhänä Jokerien mylly jauhoi tehokkaan julmasti. Maalia muurasi erehtymättömästi 20 kertaa torjunut Anders Lindbäck.

Monet kerrat aikaisemmin narripaidat on kokenut sen, kuinka vastustaja tekee liki jokaisesta puolittaisesta paikastaan maalin. Sunnuntaina oli Jokerien vuoro mättää huolella ja suunnitelmallisesti rakentamistaan paikoistaan osumia kuin liukuhihnalta.

”Meidän tehokkuusprosentti on kaudella ollut yli 20, mutta vastustajalla se on ollut yli 60 viime peleissä. Nyt saatiin tarvittavat maalit alkuun, se oli tärkeätä”, Marjamäki vertaili.

Riikan maalia vartioi ruotsalaistorjuja Johan Mattson, joka sai tuta, että Veli-Matti Savinaisen lähietäisyydeltä iskemän rebound-osuman jälkeen maalin yläkulmien verkot joutuivat lujille. Jordan Schroeder, David Sklenicka ja Tommi Kivistö laukoivat kukin tuimasti kiekon nurkkaan niin, että Mattson oli tyystin voimaton.

Ruotsalaisvahti vaihdettiin Eriks Vitolsiin, kun Kalle Kossila viimeisteli 7–0 ajassa 35.07.

”Magnitogorskia vastaan pelattiin 54 minuuttia hyvin, ja seitsemään minuuttiin päästettiin neljä maalia – sitä käytiin aika tarkkaan läpi”, Marjamäki taustoitti.

”Tänään oli tyylikäs ja rauhallinen sekä sitoutunut peli meiltä”, Marjamäki jatkoi.

Seuraavaksi Jokerit pelaa peräkkäin vieraissa kuusi peliä. Paluu kotikaukaloon koittaa vasta 17. marraskuuta Leijonien isännöimän EHT-turnauksen jälkeen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat