Mikael Granlundin rannelaukaus puri viime minuutilla, Juuse Saros huippuvireessä: ”Kuka tahansa muu olisi päästänyt enemmän” - Urheilu | HS.fi

Mikael Granlundin rannelaukaus puri viime minuutilla, Juuse Saros huippuvireessä: ”Kuka tahansa muu olisi päästänyt enemmän”

New Jersey ja Pittsburgh kompuroivat kotikaukaloissaan.

Mikael Granlund (oik.) laukaisee kohti maalia. San Josen puolustaja Mario Ferraro ja maalivahti James Reimer ovat valmiina.

27.10.2021 6:34 | Päivitetty 27.10.2021 11:09

Nashville Predatorsin maalivahti Juuse Saros sai opetella kauan NHL:n tavoille ja kantoi jo parin edelliskauden ajan päävastuun Nashvillen maalilla, mutta vasta nyt suomalaisen täytyy näyttää, mistä hänet on todella tehty.

Tehtävä ei ole helppo.

Seuraikoni ja pidetty ykköstorjuja Pekka Rinne lopetti viime kauden jälkeen. Paikan perinyt Saros on aloittanut kauden horjahdellen, mutta torjui keskiviikon vastaisena yönä 3–1-voiton San Josesta.

Hän torjui 28 laukausta ja pyyhki mielestä edellisottelunsa nöyryytyksen. Tuolloin Winnipeg kuritti 6–4, mutta joukkuetoverit eivät sysänneet syytä tappiosta suomalaisen niskoille.

”Kuka tahansa muu olisi päästänyt enemmän. Juuse teki uskomattomia torjuntoja, vaikka päästi kuusi maalia. Jätimme hänet silloin yksin, mutta tiedämme täsmälleen, kuinka hyvä hän on. Hän on todistanut sen liian monta kertaa luullaksemme mitään muuta, ja nyt hän voitti tämän pelin meille”, Nashvillen ruotsalaishyökkääjä Filip Forsberg kehui NHL:n verkkosivuilla.

Saros, 26, on torjunut tällä kaudella kuusi ottelua ja voittanut vain kaksi.

Kirittäjä Connor Ingram, 24, debytoi maanantain vastaisena yönä ja pysäytti 33 laukausta, kun Nashville kukisti Minnesotan 5–2. Nyt kauden ensimmäinen voittoputki on oraalla.

Juuse Saros on ottanut Nashvillen ykköstorjujan paikan.

San Josea vastaan Forsberg, Matt Duchene ja Mikael Granlund muodostivat Nashvillen tehonyrkin. Duchene viimeisteli ylivoimalla avauserässä, ja Forsberg tuplasi johdon toisessa erässä.

Puolustaja Roman Josi kunnostautui syöttäjänä molemmissa. Granlund oli mukana ylivoimaviisikossa ja kaivoi Forsbergin maalia edeltäneessä tilanteessa kiekon omille pelaajille.

Päätöserässä Timo Meier kavensi, mutta Granlund niittasi loppulukemat tyhjään maaliin.

"Se toimi hyvin. Mielestäni loimme paljon tilanteita. Duchene laukoi kuusi tai seitsemän kertaa kohti maalia. "Granny" luo aina tilanteita ja tilaa jäälle molemmille ketjukavereille. Tämä oli ehdottomasti todella hyvä peli, kun otetaan huomioon, ettemme olleet pelanneet yhdessä pitkään aikaan. Haluamme jatkaa tästä”, Forsberg kertoi Nashvillen verkkosivuilla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat