Urheiluvaikuttaja Tapani Ilkka sai vakavan sairauskohtauksen, ei ole enää hengenvaarassa - Urheilu | HS.fi

Urheiluvaikuttaja Tapani Ilkka sai vakavan sairauskohtauksen, ei ole enää hengenvaarassa

Viime tammikuussa Ilkka sai elämänura-palkinnon Urheilugaalassa.

Tapan Ilkka vastaanotti elämänura -palkinnon tammikuussa pandemian ajan Urheilugaalassa.

27.10.2021 13:05

Olympiakomitean entinen puheenjohtaja Tapani Ilkka on saanut vakavan sairauskohtauksen ja on sairaalahoidossa.

Elokuun 8. päivänä 80 vuotta täyttänyt Ilkka vietiin ensin sairaalahoitoon Meilahteen Helsinkiin, ja on nyt hoidossa Päijät-Hämeen keskussairaalassa Lahdessa.

HS:n tietojen mukaan llkka oli saanut aivohalvauksen viime lauantain vastaisena yönä. Hänellä ei ole hengenvaaraa, mutta kohtaus oli vakava.

Sairauskohtauksesta kertoi ensimmäisenä llta-Sanomat.

Ilkka vaikutti suomalaisessa huippu-urheilussa ja urheilujärjestöissä yli 40 vuotta. Olympiakomitean puheenjohtajana hän toimi pitkään vuodet 1988–2004.

Suomen Urheiluliiton (SUL) puheenjohtaja Ilkka oli 1983–1990 ja työskenteli Vierumäellä Suomen urheiluopiston rehtorina 1976–2006.

Viime tammikuussa Ilkka sai elämänura-palkinnon Urheilugaalassa.

HS tapasi hyväkuntoisen Ilkan kesällä Vierumäellä. HS:n pyyntöön 80-vuotishaastattelusta hän vastasi nauraen ja sanoi antavansa sen vain SUL:n verkkolehdelle. Senkin vanhasta lajirakkaudesta.

”Olen pidättyväinen kannanotoista”, Ilkka sanoi HS:lle.

SUL:n entisen valmennusjohtajan Jarmo Mäkelän pitkässä haastattelussa Ilkka kertoi olevansa tyytyväinen elämäänsä. Yleisurheilua hän sanoi seuraavansa lähinnä televisiosta.

”Toivotan voimia ja intoa edelleen hyvin laajalle suomalaiselle yleisurheilun järjestöväelle. Meillä on hieno laji, jonka hyvinvoinnista on paljon syitä huolehtia”, Ilkka totesi haastattelun lopuksi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat