Australialainen jalkapalloilija tuli kaapista – kukaan muu huippusarjojen aktiivipelaaja ei ole julkisesti homoseksuaali - Urheilu | HS.fi

Australialainen jalkapalloilija tuli kaapista – kukaan muu huippusarjojen aktiivipelaaja ei ole julkisesti homoseksuaali

Keskikenttämies kuvaili tähän asti elämäänsä kaksoiselämää uuvuttavaksi.

27.10.2021 16:12

Maailman suurimmassa urheilulajissa jalkapallossa koettiin keskiviikkona harvinainen ulostulo, kun australialaispelaaja Josh Cavallo kertoi julkisesti olevansa homoseksuaali. Australian A-liigan Adelaide Unitedia edustava Cavallo, 22, kertoi homoudestaan seuransa videolla ja omalla Twitter-tilillään.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan Cavallo on maailman ainoa huippupääsarjoissa aktiivisesti pelaava miesjalkapalloilija, joka on avoimesti homoseksuaali.

”Olen jalkapalloilija ja olen homo. Haluan vain pelata jalkapalloa ja tulla kohdelluksi tasa-arvoisesti muiden kanssa”, Cavallo sanoi videolla.

Keskikenttämies kuvaili tähän asti elämäänsä kaksoiselämää uuvuttavaksi.

”On ollut melkoinen matka, että olen päässyt tähän pisteeseen elämässäni, mutta en voisi olla iloisempi päätöksestäni. Olen taistellut seksuaalisuuteni kanssa nyt kuusi vuotta ja voin viimein siirtää asian syrjään”, Cavallo kirjoitti julkaisussaan.

Cavallon teko on miesten jalkapallossa äärimmäisen harvinainen. Justin Fashanusta tuli ensimmäinen homoudestaan kertonut miesammattilainen vuonna 1990, mutta brittipelaajan elämä päättyi traagisesti itsemurhaan vain kahdeksan vuotta myöhemmin.

Aston Villaa, Stuttgartia, West Hamia ja Evertonia edustanutta Thomas Hitzlspergeriä pidetään yhtenä tunnetuimmista homoseksuaaleista miespelaajista. Saksalainen kertoi kuitenkin seksuaalisesta suuntautumisestaan vasta pelaajauransa päättymisen jälkeen vuonna 2014.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat