Enni Rukajärven silmissä kiiltää kolmas olympiamitali - Urheilu | HS.fi

Enni Rukajärven silmissä kiiltää kolmas olympiamitali

Enni Rukajärvi on lumilautailun kestomenestyjä.

Enni Rukajärvi osallistuu kolmansiin olympialasiinsa.

27.10.2021 16:20

Lumilautailija Enni Rukajärvi on yksi niistä suomalaisurheilijoista, jotka lähtevät Pekingin talviolympialaisiin ”mitaliputkessa”. Hän saavutti slopestylen hopeaa Sotshissa 2014 ja pronssia Pyeongchangissa neljä vuotta myöhemmin.

Rukajärvi, 31, myöntää, että nuoret haastajat ovat puskeneet jo rinnalle ja osa jopa ohi.

”Kyllähän kilpailu joka kerta kiristyy ja kiristyy. Selkeän eron huomasi jo Sotšin ja Pyeongchangin välillä. Nyt mennään entistä lujempaa, ja tulossa on kovia nuoria”, Rukajärvi vastasi STT:n kysymykseen keskiviikkona järjestetyssä 100 päivää Pekingiin -tilaisuudessa.

Rukajärvi on edelleen mitaliehdokas ja mainitsi fysiikkaharjoittelun merkityksen korostuneen, kun ikää kertyy. Maailmaa kiertäessä kisakunnon täytyy säilyä ja kolhuja, matkustamista sekä aikaerorasituksia pitää kestää.

”Kesä meni rennoissa merkeissä ja treenailin fysiikkaa. Heinäkuussa kävin jo lumilla viikon verran. Elokuusta lähtien olemme leireilleet parin viikon välein.”

Viime viikonloppuna hän aloitti maailmancupin viidennellä sijalla.

”Olen tyytyväinen. Huonomminkin olisi voinut mennä. Ihan en saanut sellaisia laskuja päälle kuin olisin halunnut.”

Kiinan kisarinteet eivät ole täysin vieraat Rukajärvelle.

”Olen ollut siellä big airissa, mutta se ei ollut sama hyppyri. Siellä on ollut myös slopestyle-kisa, mutta en ollut mukana.”

Rukajärvi on arvostellut Kiinan valintaa kisaisännäksi.

”Minun ja Suomen olympiakomitean mielestä pitäisi lisätä ihmisoikeuskriteerit, kun valitaan kisapaikkoja. Toivottavasti tulevaisuudessa valitaan paremmin.”

Vuonna 2026 talviolympiamitaleista kisataan Italiassa. Rukajärvi puntaroi jo Pyeongchangin jälkeen jatkamista Pekingiin, mutta ei malttanut lopettaa.

”Ei sitä koskaan tiedä. Laskemiseen löytyy vielä intoa”, Rukajärvi vastasi uteluihin uran jatkumisesta jopa neljänsiin olympialaisiin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat