Helmarien EM-lohkovastustajat selviävät torstaina – Englanti, Ruotsi ja Espanja eivät mahdu Signeulin toivelistalle - Urheilu | HS.fi

Helmarien EM-lohkovastustajat selviävät torstaina – Englanti, Ruotsi ja Espanja eivät mahdu Signeulin toivelistalle

Turnauksen 16 joukkuetta on jaettu neljään arvontakoriin Euroopan jalkapalloliitto Uefan rankingin perusteella.

Helmarien päävalmentaja Anna Signeul ei toivo emäntämaa Englantia Suomen lohkoon.

27.10.2021 20:57

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Anna Signeul saa torstai-illasta lähtien lisää pähkäiltävää syksyllä alkaneiden MM-karsintojen oheen, kun Manchesterissa arvotaan alkulohkot ensi kesän EM-lopputurnaukseen.

Turnauksen 16 joukkuetta on jaettu neljään arvontakoriin Euroopan jalkapalloliitto Uefan rankingin perusteella. Neljättä kertaa naisten EM-kisoihin edennyt Suomi on neljännessä korissa Islannin, Venäjän ja Pohjois-Irlannin kanssa.

Ykköskorissa ovat emäntämaa Englanti, hallitseva mestari Hollanti, Saksa sekä Ranska. Kakkoskorissakin riittää laatua Ruotsin, Espanjan, Norjan ja Italian muodossa, ja kolmannen arvontakorin muodostavat Tanska, Belgia, Sveitsi ja Itävalta.

”Ykköskorista Englanti olisi todella, todella vaikea arpa. Silloin joutuisi pelaamaan paitsi Englantia myös 30 000:ta katsojaa vastaan. Ehkäpä Hollanti sopisi meille pelityylillisesti parhaiten”, Signeul pohti Palloliiton tiedotteessa.

Kakkoskorista Signeul ei toivo vastustajaksi Ruotsia, joka on samassa MM-karsintalohkossa Helmarien kanssa.

”Haluaisimme välttää myös Espanjan, joka on erittäin hyvä joukkue. Barcelona on tällä hetkellä niin hyvä seurajoukkue, että uskon Espanjan olevan mestaruuskandidaatti.”

EM-turnauksen arvonta alkaa torstaina Suomen aikaa kello 19. Vuodella lykkääntynyt turnaus pelataan 6.–31. heinäkuuta 2022.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat