Tapparan ja Ilveksen toimitusjohtajat ottivat tyynesti vastaan Uros-uutisen - Urheilu | HS.fi

Uros-uutinen ei hätkäyttänyt Tapparaa ja Ilvestä: ”Hyvä kun saatiin selkeys”

Uros-areenan päävuokralaisten Ilveksen ja Tapparan mukaan Tampereen uuden areenan ympärillä velloneella kohulla ei ole ollut juurikana vaikutusta kiekkoseurojen tekemisiin.

Keräilyharvinaisuus: Uroksen logo näkyi vielä lokakuun alkupuolella yhteistyökumppanien lakanassa.

28.10.2021 13:27

Tampereen uuden areenan pääsponsori vaihtuu, kun areenayhtiö kertoi torstaina päättäneensä irtisanoa sopimuksen teknologiayhtiö Uros oy:n kanssa.

Areenan päävuokralaisina toimivat Tappara ja Ilves. Toimitusjohtajat Mika Aro ja Risto Jalo eivät heti tuoreeltaan osanneet suhtautua päätökseen suurella tunnekuohulla.

”Päällimmäinen tunne on se, että hyvä kun saatiin jonkinlainen selkeys viime ajat velloneeseen tilanteeseen. Eihän se ole ollut ollenkaan mukavaa areenayhtiökään kannalta, että keskustelu on ollut sivuraiteella. Heillä olisi viime ajat ollut varmasti muutakin tekemistä”, Aro kommentoi.

Aron mukaan Tapparan tekemiseen Uros-kohulla ei ole ollut vaikutusta, vaan itse areenayhtiön kanssa kaikki on sujunut hyvin.

Samoilla linjoilla on Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo.

”Eihän areenan ja Uroksen ympärillä käyty keskustelu ole varsinaisesti meidän elämäämme häirinnyt. Se on aiheuttanut työtä ja tuskaa areenayhtiölle. Varmasti ovat hallitustasolla tehneet nyt oikeita ratkaisuja, vaikka me emme yksityiskohdista tiedäkään.”

Jalon mukaan Uros-kohulla ei ole ollut vaikutuksia kiekkoseurojen ja areenayhtiön yhteistyöhön.

”Hyvä, että kohina tältä osin on ohi ja pääsemme keskittymään avajaisviikonloppuun. Halli valmistuu, ja liput on myyty.”

Torstainen päätös ei varsinaisesti yllättänyt kumpaakaan toimitusjohtajaa.

”Eihän asia meille kuulu, enkä ole ollut mukana neuvotteluissa, mutta julkisuuden perusteella tilanne on ollut sellainen, että jokin ratkaisu on saatava. Nyt tilanne selkiytyi. Siihen olen tyytyväinen”, Aro kertoo.

Rakennuttajayhtiö SRV kertoi torstaina tiedotteessaan areenan yllä leijuvista riskeistä.

”Tampereen areenan loppuunsaattamiseen liittyy loppuvuoden aikana edelleen aikataulu- ja loppukustannusriskejä”, SRV:n toimitusjohtaja Saku Sipola kertoi tiedotteessa.

Aron korviin tietoa moisista riskeistä ei ole kantautunut.

”SRV:n osalta kustannuspuoli voi olla näin, mutta meillehän asia ei kuulu. Meillähän on tulossa Ilveksen kanssa 26 000 hengen avausviikonloppu ja sitä valmistellaan positiivisin mielin. Hyvä asia on sekin, että pääsemme muuttamaan hyvissä ajoin ja valmistautumaan uuteen aikaan. Rakennustyöt ovat edenneet hyvin.”

Jalo komppaa kollegaansa.

”Tornihan on vielä kesken ja nosturi jää varmaan siihen muutamaksi kuukaudeksi. Mehän emme pelaa rakennuttajien kanssa tai vaivata niillä asioilla päätämme. Esimerkiksi pukukopit valmistuvat parin viikon sisään, kuten myös toimistot ja fanituotemyymälät.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat