Timo Furuholm lopettaa pitkän ammattilaisuransa ja toivoo, että urheilijat voivat ilmaista mielipiteensä: ”Hyvä, että pelaajat ottavat kantaa” - Urheilu | HS.fi

Timo Furuholm lopettaa pitkän ammattilais­uransa ja toivoo, että urheilijat voivat ilmaista mieli­piteensä: ”Hyvä, että pelaajat ottavat kantaa”

FC Interin hyökkääjä keskittyy perhe-elämään ja yliopisto-opiskeluun.

Timo Furuholm Interin harjoituksissa kesällä 2020.

28.10. 20:39

Timo Furuholmin pitkä jalkapalloura päättyy kuluvaan kauteen. FC Interin porilaishyökkääjä kertoi päätöksestään torstaina.

Furuholm kertoo Palloliiton verkkosivuilla, ettei hän osaa eritellä ammattilaisuraansa vielä kovin syvällisesti.

”Ehkä jossain vaiheessa sen jälkeen, kun olen viimeisen kerran tosissani pelannut”, hän sanoo.

”Tällä hetkellä päällimmäiset fiilikset omasta urasta ovat hyvät. Kaikkialla olen pelannut tätä lajia ja saanut paljon hienoja kokemuksia.”

Toejoen Veikkojen kasvatti edusti myös MuSaa, Jazzia, VG-62:ta sekä saksalaisia Fortuna Düsseldorfia ja Hallescher FC:tä.

Suomessa hyökkääjä muistetaan erityisesti Interin paidasta, jossa hän debytoi vuonna 2005.

Interiä edustamansa 12 kauden aikana "Furkka" on ehtinyt pelata 225 ottelua Veikkausliigaa ja tehnyt niissä 85 maalia, kun tämän kauden viimeinen ottelu SJK:ta vastaan on vielä pelaamatta.

Aikuisiällä Furuholm pelasi A-maajoukkueessa kymmenen ottelua, joissa teki kaksi maalia. Ne syntyivät harjoitusotteluissa Latviaa ja Itävaltaa vastaan vuosina 2011 ja 2012.

”Maajoukkue on ollut minulle myyttinen, upea haave ja kokonaisvaltainen esikuva. Siellä pelaaminen on top 5 -listalla urallani saavuttamista asioista”, Furuholm sanoo.

Debyyttinsä hän teki Etelä-Koreaa vastaan pelatussa harjoitusottelussa Malagassa vuonna 2010.

”Se oli sinänsä iso juttu. Mukana olivat lapsuuteni idoleista Jari Litmanen ja ”Tintti” Johansson. Tuntui absurdilta pelata heidän kanssaan samassa joukkueessa.”

Kesällä 2020 Furuholm sanoi HS:n haastattelussa, että ura alkaa olla loppusuoralla. Hän oli päässyt lukemaan sosiaalitieteitä Turun yliopistoon ja perheessä on kaksi pientä lasta.

”Paitsi, jos tulisi joku ja maksaisi miljoonan. Sitten voisi harkita”, Furuholm sanoi ulkomaille lähtemisestä.

Lue lisää: Maalitykistä maisteriksi. Viidentoista jalkapallon ammattilaisvuoden jälkeen Timo Furuholm haki ja pääsi opiskelemaan sosiaalitieteitä Turun yliopistoon. ”Se oli elämäni ensimmäinen koe, johon satsasin kunnolla.”

Furuholm ei ole ujostellut kantansa esittämistä esimerkiksi ihmisoikeuskysymyksissä. Hänestä on tärkeää, että urheilijat voivat käyttää puheenvuoroja, jos haluavat vaikuttaa asioihin.

”Tänä päivänäkään ei yhteiskunnassa ole totuttu siihen, että kannanotot tulevat urheilijalta. Työnkuvamme nähdään viihteen ja elämysten luojana, mutta mielestäni urheilijoiden kannanotot ovat silti tärkeitä, koska ne havahduttavat ihmisiä eri tavalla.”, Furuholm miettii Palloliiton haastattelussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat