Islantilaisen jalkapalloilijan sydän pysähtyi kesken ottelun – elvytystä näytettiin tv-lähetyksessä: ”Ei olisi pitänyt tapahtua” - Urheilu | HS.fi

Islantilaisen jalkapalloilijan sydän pysähtyi kesken ottelun – elvytystä näytettiin tv-lähetyksessä: ”Ei olisi pitänyt tapahtua”

Norjan toisen sarjatason ottelussa koettiin dramaattisia hetkiä.

2.11.2021 11:59

Islantilainen jalkapalloilija Emil Pálsson lyyhistyi kentän pintaan kesken Norjan toisen sarjatason ottelussa maanantaina. Häntä elvytettiin kentällä ja kuljetettiin sairaalaan tajuissaan.

Sogndalia edustavalle Pálssonille, 28, tehdään lisää tutkimuksia Haukelandin sairaalassa. Lyyhistymisen syy oli kuitenkin tiedossa, se oli sydänpysähdys.

Sogndalin ja Stjørdals-Blinkin välistä ottelua oli pelattu 12 minuuttia, kun Pálssonin sydänpysähdys keskeytti ottelun.

Norjassa keskustelua aiheutti ottelun jälkeen Pálssonin voinnin lisäksi se, että Discoveryn lähetyksessä näytettiin pelaajan elvytystä.

Kuva vietiin ensin pois Pálssonista, mutta häneen palattiin noin kymmenen minuuttia myöhemmin.

Discoveryn tiedotusvastaava Martin Hinsch sanoi norjalaiselle Dagbladetille, että Pálssonin elvytyksen näyttäminen oli virhe.

”Tämä on yhden kameran lähetys. Kuvaaja luuli, että lähetys oli poikki, ja siksi hän zoomasi tilanteeseen uutiskuvaajan tavoin”, Hinsch kertoi.

”Tätä ei tietenkään olisi pitänyt tapahtua, kun lähetys oli käynnissä, ja voimme vain pyytää anteeksi osallisilta ja katsojilta.”

Tapaus muistuttaa viime kesän miesten jalkapallon EM-kisoja, joissa Tanskan Christian Eriksen lyyhistyi kesken kisojen avausottelun Suomea vastaan.

Myös silloin elvytystoimia näytettiin tv-lähetyksessä, mikä aiheutti paljon kritiikkiä. Eriksen toipui sydänpysähdyksestä sairaalassa.

Lue lisää: Teemu Pukki kertoo, kuinka vaikeaa oli aloittaa peli uudestaan Tanskan Eriksenin lyyhistymisen jälkeen: ”Tämä oli urani vaikein ottelu”

Lue lisää: Christian Eriksenin lyyhistyminen kentälle on harvinainen muttei ollenkaan ainoa tapaus jalkapallossa

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat