Tuore dokumentti paljastaa, miten Charlotte Kalla romahti MM-hiihtojen viestifiaskon jälkeen - Urheilu | HS.fi

Tuore dokumentti paljastaa, miten Charlotte Kalla romahti MM-hiihtojen viestifiaskon jälkeen

Ruotsin yleisradioyhtiön julkaiseman dokumenttisarjan viimeinen osa avaa täydellisen epäonnistumisen taustoja. Myös sprintin mestarisuosikin paikalta finaalin ulkopuolelle pudonnut Linn Svahn kertaa pettymystään.

Charlotte Kalla (taustalla) lähetti Ebba Anderssonin Oberstdorfin MM-viestin kolmannelle osuudelle. Kalle kertoo tuoreessa dokumentissa, miten romahti viestin jälkeen.

7.11.2021 13:29

Keväällä Oberstdorfissa järjestetyt MM-hiihdot olivat ruotsalaisille naishiihtäjille menestys. Sinikeltaiset hiihtotähdet palasivat kisoista peräti seitsemän mitalin kanssa.

Ruotsissa keiteltiin mitalikahveja yhtä vaille kaikkien naisten kisojen jälkeen. Ainoa poikkeus oli 4x5 kilometrin viesti, joka oli Ruotsille järisyttävän kova pettymys.

Maan media kuvaili kuudetta sijaa tuoreeltaan muun muassa ”ruotsalaiseksi fiaskoksi” ja ”tosielämän painajaiseksi”. Yleisradioyhtiö SVT avaa nyt romahduksen taustoja dokumenttisarjansa Bäst när det gäller viimeisessä jaksossa.

Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoo, kuinka kokenut tähtihiihtäjä Charlotte Kalla romahti täysin viestifiaskon jälkeen.

”Anteeksi, mutta se oli aivan kauheaa, eikä luistoa ollut lainkaan. Niin hiton paskaa”, Kalla kuvaili dokumentin mukaan tuntemuksiaan maalialueella.

Kalla kertoo dokumentissa, kuinka asiasta yli pääseminen vaati pitkän käsittelyajan. Hän tuli omalta osuudeltaan vaihtoon yli puolitoista minuuttia Norjan takana.

Ruotsin kirkkaimpana tähtenä MM-kisoissa tuikki kahden kullan Jonna Sundling. Frida Karlsson sai kaksi hopeaa ja pronssin, Ebba Anderssonin saldo oli kaksi pronssia.

Myös nuori lupaus Linn Svahn koki MM-laduilla raskaan pettymyksen. 21-vuotias Svahn oli sprintin MM-kultasuosikki, mutta hän romahti ulos jo välierävaiheessa.

Lopputuloksissa 11:nneksi sijoittunut Svahn antoi kisan jälkeen lyhyen kommentin SVT:lle. Muulle medialle hän ei puhunut vaan käveli suoraan haastattelualueen läpi.

Myös Svahn pääsee ääneen tuoreessa SVT-dokumentissa. Hän paljastaa samalla hieman uusia yksityiskohtia olkapäävammastaan.

"Tekosyistä puhuminen on pahinta mitä tiedän. MM-kisoissa kävi niin, etten ollut tarpeeksi hyvä. Miksi? Saatan tietää sen, mutta kaikkien ei tarvitse tietää”, hän sanoo.

”Ihmiset voivat suuttua siitä, etten antanut haastatteluja. Se voi olla typerää ja itsekästä, mutta en halua jakaa liikaa asioitani. Se on periaate, jota haluan noudattaa.”

Svanh kertoo dokumentissa kuntouttaneensa olkapäätään kuntosalilla MM-kisojen aikana.

Lue lisää: Muistatko MM-hiihtojen tuuletuskohun ja sitä seuranneen koston? Norjan tähti kertoo nyt oman versionsa tapahtumista

Lue lisää: ”Ruotsalainen fiasko” ja ”painajainen” – syyllinen Ruotsin täydelliseen epäonnistumiseen löytyi nopeasti

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat