Vuokatti ja Jämi viestivoittoihin: ”Sen takia otettiin tasuri, ettei Iivo naura Oloksella” - Urheilu | HS.fi

Vuokatti ja Jämi viestivoittoihin: ”Sen takia otettiin tasuri, ettei Iivo naura Oloksella”

Suomen cupin viestit hiihdettiin sunnuntaina Sotkamon Vuokatissa.

Katri Lylynperä ankkuroi Vuokatti Ski Team Kainuun voittoon Suomen cupin viestissä sunnuntaina. Kuva lauantain sprinttikisasta.

7.11.2021 13:25 | Päivitetty 7.11.2021 13:37

Vuokatti Ski Team Kainuu voitti maastohiihdon naisten viestin kotiladuillaan Vuokatissa järjestetyissä Suomen cupin kilpailuissa.

Joukkueessa hiihtivät sunnuntaina Jasmin Kähärä, Vilma Nissinen ja Katri Lylynperä. Perinteisen kilpailussa hiihdettiin kolme neljän kilometrin osuutta.

Jämin Jänne johti ensimmäisessä vaihdossa, kun Josefiina Böök piti hyvää vauhtia avausosuudella. Toisella osuudella Nissinen kiri nopeasti kiinni 4,7 sekunnin kaulan ja repäisi lopulta pitkän karkumatkan.

”Katri kävi pelottelemassa, että hänen ei tarvitsisi hiihtää henkihieverissä”, Nissinen viittasi Yleisradion televisiolähetyksessä Lylynperälle hankittavaan etumatkaan.

Nissiselle startti oli kauden ensimmäinen. Hän ei ollut mukana lauantain vapaan sprintissä

”Oli kiva tulla hiihtämään. Jo eilen katsoin, että pääsisinpä hiihtämään.”

Vantaan Hiihtoseuran Jasmi Joensuu olisi ollut kova tekijä voittotaistelussa, jos olisi päässyt ankkuriosuudelleen kärjen mukana.

Lauantain sprinttivoittaja lähti ladulle viidentenä 29 sekuntia kärjestä, mutta vain 3,2 sekunnin päässä kakkossijasta.

Joensuu pääsi nopeasti Kainuun Hiihtoseuran ankkurin Anne Kyllösen tuntumaan ja niputti hänet loppusuoralla. Toiseksi yltäneessä Vantaan joukkueessa hiihtivät myös Anni Kainulainen ja Marjaana Pitkänen.

”Suunnitelma oli, että otan heti kiinni. Mutta Anne lähti kovaa”, Joensuu kertasi.

Kyllösen selkä pysyi sopivan lähellä, ja Joensuu otti kiinni viimeisessä nousussa. Kyllönen pääsi vielä viimeiseen laskuun edellä, mutta sprintteri Joensuu oli vahva lopussa.

”Ajattelin kokeilla vielä kerran. Loppusuoralla olin jo varma, etten häviä”, Joensuu sanoi.

Jämin Jänteen ankkuri Ristomatti Hakola karisti miesten viestin päätösosuudella Imatran Urheilijoiden Ville Ahosen 2,8 sekunnin ja Puijon Hiihtoseuran Joonas Sarkkisen kahdeksan sekunnin päähän.

Hakolan tavoin maajoukkuemiehistä myös Perttu Hyvärinen avasi kautensa. Hän hiihti Puijon toisen osuuden ja nosti kuuden kilometrin pätkänsä aikana joukkueen 13,3 sekunnin takaa voittotaisteluun.

”Ei tuo häävi ollut. Jotain sellaista perus-Perttua, mitä näkee alkukaudesta. En ole tyytyväinen, ja oli tukkoista menoa, mutta ei se kaukana ole. Nyt päästään vasta lumen makuun”, Hyvärinen jutteli Yleisradion televisiolähetyksessä.

Viimeisessä vaihdossa Imatralla oli 0,7 sekunnin kaula Jämiin ja 2,7 sekunnin kaula Puijoon, mutta Hakola viimeisteli hänen, Aku Nikanderin ja Lauri Lepistön urakan voitokkaaksi.

Lauantain vapaan sprintin jälkeen elohopea painui Sotkamossa pakkaselle, ja lumenhärmä verhosi kangasmaastot.

Osa hiihtäjistä lähti sunnuntain perinteisen urakkaan ilman pitovoiteita.

Vuorisen Lauri sanoi, että meinaa lähteä tasurilla”, Lepistö mainitsi Skiteam 105:n ankkurin, joka nosti joukkueensa kahdeksanneksi.

”Perttu oli kanssani samalla osuudella, ja sovimme, että menemme tasurilla.”

Myös Hakola luotti ylävartalovoimiinsa.

”Sen takia otettiin tasuri, ettei Iivo (Niskanen) naura Oloksella”, Hakola naurahti ja viittasi seuraavan viikonlopun kilpailuun.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat