Ida Hulkko ui jäi EM-mitalista 0,02 sekuntia: ”Mitalisija meni käännökseen ja maaliintuloon” - Urheilu | HS.fi

Ida Hulkko ui jäi EM-mitalista 0,02 sekuntia: ”Mitalisija meni käännökseen ja maaliintuloon”

Veera Kivirinta oli maalissa finaalin kuudes, mutta hänet hylättiin.

Ida Hulkko sijoittui sunnuntaina neljänneksi EM-altaassa.

7.11.2021 19:26 | Päivitetty 7.11.2021 20:20

Ida Hulkko ui neljänneksi naisten 50 metrin rintauinnissa lyhyen radan EM-kilpailuissa Kazanissa. Hulkko jäi mitalisijasta 0,02 sekuntia tultuaan maaliin ajassa 29,82.

”Parempaan päin uinnillisesti, mutta mitalisija meni käännökseen ja maaliintuloon”, Hulkko sanoi Ylen tv-lähetyksen haastattelussa.

Hulkko arvioi, että 25 metrin radalla käännökset eivät toimi yhtä hyvin kuin pitkällä 50 metrin radalla. Keväällä hän oli 50 metrin altaassa EM-kisojen hopealla 50 metrin rintauinnissa.

Kazanissa matkan mestaruuden voitti Italian Arianna Castiglioni ajalla 29,66, ja italialaisten kaksoisvoiton varmisti Benedetta Pilato ajalla 29,75. Hulkon edelle ehti myös Venäjän Nika Godun ajalla 29,80. Eilisissä välierissä Godun piti joukon parasta vauhtia.

Veera Kivirinta oli maalissa finaalin kuudes, mutta hänet hylättiin.

”En tiedä, mistä minut hylättiin. Startissa kädet menivät ristiin”, Kivirinta selvitti Ylen tv-lähetyksen haastattelussa ja harmitteli ”häsläämistä”.

Hän alitti eilisissä välierissä ensi kertaa 30 sekunnin rajan 50 metrin rintauinnissa lyhyellä radalla. Finaalissakin olisi ollut mahdollisuuksia, mutta se päättyi pettymykseen.

Suomen viestikvartetti Lotta Upanne, Olli Kokko, Mimosa Jallow ja Kalle Mäkinen ui seitsemänneksi EM-kisat päättäneessä 4x50 metrin sekauintiviestin finaalissa. Viestissä uitiin selkä-, rinta-, perhos- ja vapaauinnin osuudet.

Suomen loppuaika oli aamun alkuerävauhtia parempi 1.39,37, mutta pääosaan nousi loppukilpailutunnelma.

"Oli sairaan siisti kokemus uida finaalissa. En voinut etukäteen edes kuvitella, miten siistiä se on”, ankkuri Mäkinen luonnehti Uimaliiton Twitterissä.

Suomalaiset eivät yltäneet Kazanin altaassa mitaleille, mutta finaalipaikkoja kertyi kuusi henkilökohtaisilla matkoilla ja kaksi viesteissä. Suomen ennätyksiä EM-kisauimarit paransivat yhdeksän kertaa. Kokko ui SE-vauhtia neljästi, Jallow kolme kertaa ja Ronny Brännkärr kahdesti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat