40-vuotias entinen huippupyöräilijä makaa sairaalassa ja katuu, ettei ottanut ajoissa koronarokotusta: ”Olin idiootti” - Urheilu | HS.fi

40-vuotias entinen huippupyöräilijä makaa sairaalassa ja katuu, ettei ottanut ajoissa koronarokotusta: ”Olin idiootti”

Filippo Pozzato myöntää suhtautuneensa koronavirukseen vähättelevästi.

Filippo Pozzato pyöräilykisassa Belgiassa 2016.

8.11.2021 10:01 | Päivitetty 8.11.2021 19:53

Italialainen entinen huippupyöräilijä Filippo Pozzato kuuluu niihin ihmisiin, joita kaduttaa, että he eivät ottaneet ajoissa koronarokotusta.

Pozzatto, 40, sai muutama viikko sitten koronatartunnan ja makaa nyt italialaisessa sairaalassa, oman kuvauksensa mukaan ankaran keuhkokuumeen kourissa.

Pozzatto kertoi Tuttobici-pyöräilysivustolle, että toistaiseksi hän on pärjännyt lisähapella ja välttänyt hengityskoneen.

Hän joutui sairaalaan sen jälkeen, kun hän ei enää jaksanut nousta seisomaan kärsittyään puolitoista viikkoa 39,5 asteen kuumeesta ja happisaturaation pudottua arvoon 83.

”Älkää leikkikö tulella. Minä olen jo polttanut itseni”, Pozzato lähetti Cycling Newsin mukaan terveisiä niille, jotka vähättelevät koronavirusta.

Ajajauransa jälkeen pyöräilykisojen järjestäjänä toiminut Pozzatto myöntää kuuluneensa itse niihin, joiden suhtautuminen koronavirukseen on ollut vähättelevä.

Sen takia hän ei ollut ottanut rokotetta ja katuu sitä nyt. Hän oli tosin varannut ajan rokotusta varten, mutta tauti ehti iskeä.

”Miksi en ottanut rokotusta? Siksi, että olen aina tuntenut oloni vahvaksi. Olen ollut koronatartunnan saaneiden lähettyvillä, eikä mitään ole tapahtunut. Olin idiootti ja olen nyt saanut turpaani”, Pozzato sanoi Tuttobicille Cycling Newsin mukaan.

Pozzaton ammattilaisuran merkittävin voitto tuli vuonna 2006, kun hän voitti Milano–San Remon, yhden arvostetuimmista yksipäiväisistä klassikkokisoista eli niin sanotuista monumenteista.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat