Kanervan Huuhkajat venyi lähes täydelliseen suoritukseen - Urheilu | HS.fi

Kanervan Huuhkajat venyi lähes täydelliseen suoritukseen

Tulos oli suuri ja värikäs sulka päävalmentaja Markku Kanervan hattuun. Hän teki hyvät pelaajavalinnat avauskokoonpanosta vaihtopelaajiin ottelun aikana, ja laadittu taktiikka toimi hyvin vieraskentällä, kirjoittaa HS:n urheilutoimittaja Ari Virtanen.

Suomen maalivahti Lukas Hradecky riemuitsi ottelun jälkeen.

13.11. 19:26

Se, mitä Bosnia ja Hertsegovinan Zenicassa nähtiin lauantaina, oli niin sanotusti maksimaalinen suoritus Suomelta. Huuhkajat taisteli vaikealla vieraskentällä hyvää vastustajaa vastaan upean 3–1-vierasvoiton, joka piti haaveet MM-kisoista elossa.

Kun ottaa huomioon ottelun ratkaisevan panoksen suoran MM-kisapaikan tai MM-jatkokarsintaan pääsyn kannalta, oli voitto ehkäpä yksi kaikkien aikojen hienoimmista vieraskentällä. Ja se oli ilman muuta Markku Kanervan päävalmentajakauden hienoin vierasvoitto. Kanerva pohti kysymystä siitä, miten korkealle voitto nousi hänen päävalmentajaurallaan:

”Tämä menee ihan kärkeen huomioiden vieraskentän, vastustajan tason ja vajaalla pelaamisen. Ennen kaikkea joukkueen voitto”, Kanerva korosti.

Voittomaalin tekijä Robin Lod yhtyi arvioon.

”Tämä oli yksi hienoimpia matseja minun maajoukkueurallani”, Lod sanoi.

Markku Kanervakin tuuletti pelin jälkeen.

Harvemmin Suomi on viime vuosikymmenien aikana pystynyt ylipäätään vierasvoittoihin eurooppalaisia perinteisiä jalkapallomaita vastaan, puhumattakaan siitä, että voitto tuli sen jälkeen, kun Suomi menetti maalin johtoasemassa yhden pelaajan punaisen kortin takia ja teki kaksi maalia vajaalla pelatessaan.

Tulos oli suuri ja värikäs sulka päävalmentaja Kanervan hattuun. Hän teki hyvät pelaajavalinnat avauskokoonpanosta vaihtopelaajiin ottelun aikana, ja laadittu taktiikka toimi hyvin vieraskentällä. Suomi pystyi hyödyntämään Bosnia ja Hertsegovinan puolustuksen haavoittuvaisuuden.

Joukkuetta ei voi tällaisesta ottelusta liikaa kehua. Se oli koko joukkueen upea taisteluvoitto.

“Nyt keskitymme Ranskan voittamiseen. Yksi ihme lisää tehtävänä”, Kanerva sanoi ja toivotti Bosnia ja Hertsegovinalle kaikkea hyvää viimeiseen otteluun.

Tiistain Ranska-ottelusta tulee valtava ottelu. Hieno huipennus karsinnoille, kävi miten kävi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat