F1-mestaruustaisto sai erikoisen käänteen: Hamiltonia uhkaa aika-ajon hylkääminen, myös Verstappenin puuhastelu tutkittavana - Urheilu | HS.fi

F1-mestaruus­taisto sai erikoisen käänteen: Hamiltonia uhkaa aika-ajon hylkääminen, myös Verstappenin puuhastelu tutkittavana

Formula ykkösten perjantai-illan aika-ajon jälkeisistä tapahtumista on tulossa päätös lauantaina iltapäivällä.

Aika-ajon kärkikolmikko, Valtteri Bottas (vas.), Max Verstappen ja Lewis Hamilton, kohtasivat aika-ajon jälkeen.

13.11. 10:17

Mercedes-tallin ykköskuljettaja Lewis Hamilton joutuu tutkintaan formula ykkösten Brasilian gp:ssä. Tänään aamulla Brasilian aikaa tuomariston on määrä ratkaista, onko talli rikkonut sääntöjä avattavan takasiiven DRS-järjestelmässä.

Hamilton hallitsi perjantaina São Paulossa ajettua aika-ajoa, mutta jos hänen autonsa ei täytä sääntöpykäliä, brittikuljettajaa uhkaa hylkäys aika-ajosta.

Autosportin mukaan tallia kuullaan kello 7.15 Brasilian aikaa eli kello 12.15 Suomen aikaa. Alun perin kuulemisen oli määrä olla jo perjantaina, mutta kisajärjestäjät tarvitsivat lisänäyttöjä.

DRS-järjestelmässä takasiipien väli saa olla maksimissaan 85 millimetriä, mutta Hamiltonin autossa väli oli alustavien tietojen mukaan suurempi. Sääntörike auttaisi ohitustilanteissa.

Hamilton hallitsi perjantain aika-ajoa, jossa ratkottiin lähtöjärjestys tänään ajettavaan 24 kierroksen sprinttikilpailuun. Sprinttikisa taasen ratkaisee huomisen kilpailun lähtöjärjestyksen Interlagosin radalla.

Hamiltonin autosta vaihdettiin moottori ennen São Paulon viikonloppua. Siitä seuraa hänelle joka tapauksessa viiden lähtöruudun rangaistus sunnuntain kilpailuun.

MM-sarjassa kärjessä olevan Max Verstappenin tekemiset ovat myös tuomariston syynissä. Aika-ajon jälkeen Verstappen ensin tutki oman autonsa takasiipeä ja meni sen jälkeen tunnustelemaan kädellään Hamiltonin auton takasiipeä. Tämä paljastui katsojan kuvaamalla videolla.

Verstappenin toiminta on sääntöjen mukaan kiellettyä. Kun autot on tuotu ”parc ferme” -alueelle, autoja saavat tarkastella vain kilpailuviranomaiset.

Vastaavaa tapausta ei ole Racefans.netin mukaan aiemmin käsitelty. Onko sanktiona sakot vai jotain muuta? Verstappenin toiminnalla voi olla vaikutusta myös Hamiltonin mahdolliseen rangaistukseen.

Verstappen tapaa F1-kisan tuomarit tänään lauantaina kello 9.30 (kello 14.30 Suomen aikaa).

Sprinttikilpailu alkaa tänään lauantaina kello 21.30 Suomen aikaa. Alkuillasta Brasiliassa ajetaan harjoitukset.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat