Koronahuolet kasvavat Pekingissä: Olympialaisten curlingareena rajoittaa katsojien määrän murto-osaan kapasiteetista - Urheilu | HS.fi

Koronahuolet kasvavat Pekingissä: Olympialaisten curling­areena rajoittaa katsojien määrän murto-osaan kapasiteetista

Kisoihin on vielä lähes kolme kuukautta aikaa, mutta rajoitustoimet alkavat tarkentua.

Olympialaisten curling järjestetään ”jääkuutiossa”.

13.11. 11:40

Huoli koronaviruspandemian leviämisestä Pekingin talviolympialaisissa kasvaa. Kisoihin on vielä lähes kolme kuukautta aikaa, mutta rajoitustoimet alkavat tarkentua.

Esimerkiksi curlingin kisapaikalla lajia pääsee seuraamaan vain viidesosa areenan katsojakapasiteetista, joten lehtereille voi ottaa vain tuhat katsojaa.

”Curlingareenan henkilökunta on saanut tehosterokotteet koronan varalta, ja meillä on varahenkilöstöä sairastapausten varalta”, kertoi kisajärjestäjien edustaja Yang Qiyong valtiojohtoiselle Global Timesille.

Kiina rajoittaa maahantuloa tiukasti, mutta olympialaisten takia Kiinan pääkaupunkiin saapuu silti tuhansittain ulkomaalaisia. Joukko koostuu noin 2 900 urheilijasta sekä olympiajoukkueiden taustahenkilöistä ja median edustajista.

Olympialaisiin urheilemaan tai töihin matkaavat välttyvät Kiinaan saapuessaan 21 vuorokauden karanteenilta, jos he ovat saaneet kaksi koronarokotetta. Rokotteista huolimatta he joutuvat pysyttelemään tiukassa kisakuplassa, ja koronatestit ovat luvassa päivittäin.

Ulkomaisilla kisaturisteilla ei ole Pekingiin asiaa, kuten ei ollut kesällä Tokionkaan olympialaisiin.

Pekingin curlingmitalit ratkaistaan vuoden 2008 kesäolympialaisista tutussa uintikeskuksessa, joka sai aikanaan arkkitehtuurinsa ansiosta lempinimen Vesikuutio. Talvikisoissa sitä kutsutaan lajinvaihdoksen takia Jääkuutioksi.

Suomalaisten pääsy Pekingin olympialaisten curlingiin ratkeaa joulukuisessa karsintaturnauksessa. Hollannissa 5.–18. joulukuuta pelattavassa karsintakisassa Suomella on edustus miesten kisassa sekä parikilpailussa, jonka olympiadebyytissä Oona Kauste ja Tomi Rantamäki olivat mukana vuonna 2018 Pyeongchangissa.

Pekingin olympialaisten kisapäivät ovat 4.–20. helmikuuta 2022. Pekingistä tulee ensimmäinen kaupunki, joka on isännöinyt kesä- ja talviolympialaisia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat