Päävalmentaja Ivaylo Petev pyysi anteeksi tappiota Suomelle – näin Bosnia ja Hertsegovinan media kirjoitti Huuhkajat-ottelusta - Urheilu | HS.fi

Päävalmentaja Ivaylo Petev pyysi anteeksi tappiota Suomelle – näin Bosnia ja Hertsegovinan media kirjoitti Huuhkajat-ottelusta

Bosnia ja Hertsegovina menetti lauantaina mahdollisuutensa päästä MM-kisoihin.

Bosnia ja Hertsegovinan bulgarialainen päävalmentaja Ivaylo Petev pyysi kannattajilta anteeksi tappiota Suomelle.

14.11.2021 12:28 | Päivitetty 14.11.2021 13:23

Bosnia ja Hertsegovinan jalkapallomaajoukkuetta valmentava Ivaylo Petev pyysi lauantain Huuhkajat-otteluun saapuneilta kannattajilta anteeksi joukkueen esitystä.

”Annoimme heille paljon toivoa ja pelasimme erittäin huonosti”, bulgarialainen Petev kommentoi ottelua Bosnia ja Hertsegovinan jalkapalloliiton verkkosivuilla.

Zenicassa pelattu ottelu päättyi Suomen 3–1-vierasvoittoon. Petev kertoi, että suoritus on analysoitava huolellisesti, jotta syyt tappioon löytyvät.

”Teimme liikaa virheitä. Emme saa päästää sellaisia maaleja, niin kuin nyt päästimme”, Petev sanoi.

”Päästimme kaksi maalia silloin kun meillä oli pelaaja enemmän kentällä. En odottanut sellaista, enkä voi olla siihen tyytyväinen”, hän jatkoi Jukka Raitalan ulosajoon viitaten.

Petev harmitteli myös isäntien hukkaamaa hallintaa ottelun alussa.

Sanomalehti Dnevni Avaz kertoo urheilusivuillaan, kuinka meneillään olevista karsinnoista uhkaa tulla Bosnia ja Hertsegovinan historian surkeimmat.

”Lohikäärmeiden odotettiin saavan kaikki kolme pistettä, mutta lopulta ottelu Zenicassa päättyi järkyttävään tulokseen. Sen myötä maajoukkue jää ilman mahdollisuutta voittaa maailmanmestaruus”, lehti kirjoitti.

Bosnia ja Hertsegovina on saanut seitsemästä MM-karsintaottelustaan vain yhden voiton. Pisteitä on seitsemän, eikä se tule riittämään edes jatkokarsintaan.

Kesän 1998 MM-kisojen karsinnat toivat maalle kolme voittoa ja yhdeksän pistettä. Vuoden 2002 kisat jäivät haaveeksi kahden voiton ja kahdeksan pisteen myötä.

Mikäli Bosnia ja Hertsegovina ei voita tiistaina Ukrainaa, jää se kolmatta kertaa historiansa aikana alle kymmeneen pisteeseen karsintalohkossaan.

Bosnia ja Hertsegovina joutui pettymään lauantaina Suomea vastaan.

”Suomi jättää Bosnia ja Hertsegovinan MM-kisoista – Lohikäärmeet kaatuivat Bilino Polje -stadionilla”, sanomalehti Nezavisne Novine otsikoi verkkosivuillaan.

Maajoukkueen entinen päävalmentaja Mehmed Baždarević kertoi aavistelleensa pahaa, kun tähtipelaaja Edin Džeko puuttui isäntien kokoonpanosta.

”Tiesin, ettemme ole enää suosikkeja heti kun näin, ettei Džeko pelaa”, Baždarević kommentoi Life.ba-verkkosivustolle.

Hänen mukaansa maan piti olla suosikki kaikin mahdollisin parametrein mitattuna. Džekon poissaolo vaikutti kuitenkin asetelmiin tasoittamalla voimasuhteita liikaa.

Baždarević lisäsi olevansa pettynyt lopputulokseen.

”Haluaisin olla positiivinen, mutta olen pettynyt, niin kuin on loppujen lopuksi koko kansakuntakin. Odotimme paljon niiltä hetkiltä, jolloin epäonnistuimme.”

Baždarević harmitteli etenkin sitä, että Bosnia ja Hertsegovina pelasi suurimman osan ottelusta yhden miehen ylivoimalla, mutta päästi silti sinä aikana kaksi maalia.

”Minulle on myös epäselvää, miksi Petev luopui pelitavastaan Suomea vastaan. Suomi on vakavasti otettava maajoukkue.”

Toinen entinen päävalmentaja Nermin Šabić kommentoi ottelua televisiokanava O Kanalille.

”Suomalaiset olisivat olleet tyytyväisiä pisteeseen, mutta me annoimme heille enemmän”, hän sanoi tv-haastattelussa sanomalehti Oslobođenjen mukaan.

Šabićin mukaan ihmiset odottivat Suomen kaatuvan helposti Kazakstan- ja Ukraina-otteluiden perusteella. Myös hän lisäsi Huuhkajien olevan vakavasti otettava vastustaja.

”Suomi on erittäin laadukas joukkue, minkä he todistivat tänään. Edin Džekon poissaolo ja pari uutta pelaajaa vaikuttivat siihen, että emme ehkä saaneet sitä, mitä näimme Ukrainassa”, Šabić kertoi Ukrainan kanssa pelattuun 1–1-tasapeliin viitaten.

Myös Suomen maajoukkueeseen liittyvät numerot ovat Oslobođenjen hallussa. Lehti julisti maalivahti Ibrahim Šehićin torjuneen itsensä sinivalkoiseen jalkapallohistoriaan.

Šehić torjui Teemu Pukin rangaistuspotkun. Lehti kertoi sen olleen ”suomalaisten tilastotieteilijöiden julkaiseman faktan” perusteella vasta Suomen A-maajoukkuehistorian kolmas hukattu rangaistuspotku.

Edelliset epäonnistujat olivat Jarl Malmgren 1931 ja Ari Mäkynen 1976.

Oslobođenjen mainitsema fakta löytyy ainakin Salon Seudun Sanomien urheilutoimittajan Juha Tuunan lauantaisesta Twitter-viestistä.

Torjutulla rangaistuspotkulla ei lopulta ollut merkitystä tuloksen kannalta. Oslobođenje kirjoitti, että Šehić varmasti vaihtaisi torjuntansa voittoon, mikäli mahdollista.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat