Niskanen juhli myös vapaalla, Pärmäkoski vei avauskisassaan sekuntitaistelun - Urheilu | HS.fi

Niskanen juhli myös vapaalla, Pärmäkoski vei avauskisassaan sekuntitaistelun

Oloksella kisattiin sunnuntaina vapaalla hiihtotavalla.

Iivo Niskanen hiihti Oloksen Tykkikisoissa 15 kilometrin ykköseksi perinteisellä ja vapaalla hiihtotavalla. Arkistokuva.

14.11.2021 13:16

Viime talviolympialaisten suomalaistähdet Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski vaikuttavat olevan lupaavassa alkukauden kunnossa. Maailmancupin avaukseen Rukalle on vajaat kaksi viikkoa aikaa, ja kumpikin peittosi kansainvälisiä kilpakumppaneita avauskisoissaan.

Niskanen hiihti Oloksen Tykkikisoissa 15 kilometrin ykköseksi perinteisellä ja vapaalla hiihtotavalla. Sunnuntaina vapaalla hän piti kovan venäläisrintaman takanaan, sillä kuuden parhaan joukossa oli viisi venäläistä.

Sergei Ustjugov hiihti toiseksi 9,1 sekuntia voittajaa hitaampana, ja lauantain kakkonen Aleksei Tšervotkin oli kolmas (–21,7).

Pärmäkoski joutui kauden avauksessaan venäläishiihtäjä Natalia Neprjajevan kanssa lujille, mutta vei sekuntitaistelun nimiinsä. Neprjajeva taipui 0,9 sekunnin erolla 10 kilometrillä. Saksan Victoria Carl hävisi Pärmäkoskelle 1,2 sekuntia.

Suomalaisista Kerttu Niskanen oli neljäs 9,6 sekuntia Pärmäkoskea hitaampana. Vapaan hiihtotavan taitajina tunnetut Eveliina Piippo ja Riitta-Liisa Roponen hiihtivät sijoille 12 ja 13 yli minuutin erolla Pärmäkoskeen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat