Mercedes-pomo: Terve järki puuttuu Lewis Hamiltonin rangaistuksesta – herrasmiessopimus ei päde jatkossa - Urheilu | HS.fi

Mercedes-pomo: Terve järki puuttuu Lewis Hamiltonin rangaistuksesta – herrasmies­sopimus ei päde jatkossa

Toto Wolff ei sulata tallinsa ykköskuskin saamaa rangaistusta.

Mercedeksen Lewis Hamiltonin auton takasiiveke todettiin perjantaina sääntöjen vastaiseksi. Kuva lauantain vapaista harjoituksista.

14.11.2021 16:08

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kertoo terveen järjen puutteen johtaneen maailmanmestaruutta jahtaavan Lewis Hamiltonin hylkäykseen perjantaina.

Hamilton starttasi lauantain sprinttikisaan koko joukon hänniltä, kun hänen autonsa avattava takasiipi katsottiin sääntöjen vastaiseksi.

Wolffin mukaan takasiipi katsottiin sääntöjen vastaiseksi 0,2 millimetrin marginaalilla.

”En halua nostaa esiin ketään yksittäistä henkilöä, koska jokainen pyrkii tekemään työnsä parhaalla mahdollisella tavalla, mutta jokin meni tapojen vastaisesti viimeisen vuorokauden aikana”, Wolff sanoo moottoriurheilusivusto Autosportin mukaan.

Wolffin mukaan takasiipi oli sääntöjen mukainen keskeltä ja toisesta laidasta. Hän kertoi Hamiltonin kärsineen hyötymisen sijaan vauriosta, joka johti lopulta hylkäykseen.

Itävaltalainen Wolff vihjaa päätöksen syntyneen mahdollisesti painostuksen alaisena. Jos sääntötulkinta on muuttunut, lupaa Wolff tallinsa käyttävän kovia keinoja.

”Voin kertoa teille, että katsomme jatkossa tarkasti jokaista putoavaa teipinpalaakin ja kysymme kysymyksiä”, Wolff sanoo.

Muut tallit, kuten tiukkaa MM-taistoa Mercedeksen kanssa käyvä Red Bull, ovat Wolffin mukaan saaneet korjata vastaavia virheitä aiemmin ilman rangaistusta.

Viimeksi näin tapahtui Meksikossa.

”Luulen, että meillä oli tavallaan herrasmiessopimus sikäli, kun sellainen on enää olemassa formula ykkösissä, koska herrasmiehiä ei enää ole. Enää ei ole herrasmiessopimustakaan”, Wolff sanoo.

Hän lisää tallin kunnioittavan päätöstä, joka tehtiin sääntöjen mukaisesti mutta terveen järjen vastaisesti.

Mercedeksen suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas starttaa lauantaisen sprinttikisan voittonsa ansiosta sunnuntain Brasilian gp:hen paalupaikalta.

Toisen eturivin paikan vei Red Bullin Max Verstappen, joka johtaa kuljettajien MM-sarjaa 21 pisteellä ennen Lewis Hamiltonia. Bottas on kolmantena.

Hamilton nousi sprinttikisassa viidenneksi. Hamilton sai moottorinvaihdosta viiden lähtöruudun rangaistuksen, joten hän starttaa sunnuntaina kymmenennestä ruudusta.

Hamilton on voittanut seitsemän maailmanmestaruutta. Mercedeksellä on yhtä monta valmistajien MM-titteliä. Se johtaa tallien välistä kisaa kahdella pisteellä ennen Red Bullia.

Brasilian gp ajetaan sunnuntaina kello 19 alkaen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat