Kroatia varmisti paikkansa jalkapallon MM-kisoissa Venäjän oman maalin turvin - Urheilu | HS.fi

Kroatia varmisti paikkansa jalkapallon MM-kisoissa Venäjän oman maalin turvin

Tasapeli olisi tarkoittanut Kroatialle jatkokarsintoja.

Kroatia varmisti kisapaikan, kun pallo meni maaliin Fjodor Kudriašovin jaloista.

14.11.2021 17:57

Viime MM-kisojen finalisti Kroatia oli lähellä joutua jatkokarsintaan selvitäkseen Qatarin MM-kisoihin. Lopulta Kroatia selvisi Splitin vesisateessa lohkoykköseksi, kun Venäjän Fjodor Kudriašov ohjasi epäonnisesti pallon omaan maaliin 81. minuutilla. Kroatia voitti ottelun maalilla 1–0.

Ennen maalia Kroatia hallitsi peliä, mutta vetisellä kentällä pelin rakentaminen oli vaikeaa. Venäjä onnistui rikkomaan rakenteluyritykset ja pysymään kiinni lohkovoitossa sekä suorassa kisapaikassa.

Kudriašovin sääriin pompannut keskityspallo koitui lopulta Venäjän kohtaloksi. Pallo meni maaliin tolpan juureen, eikä maalivahti Matvei Safonovilla ollut mahdollisuuksia ehtiä tilanteeseen.

Näin Kroatia varmisti kisapaikkansa H-lohkosta ja viime kisoja isännöinyt Venäjä hakee kisapaikkaa jatkokarsinnoista. Kroatia voitti lohkon 23 pisteellä, Venäjä oli toinen 22 pisteellä.

Ennen Kroatian kisapaikan varmistumista MM-kisapaikkansa ovat varmistaneet Euroopasta Belgia, Ranska, Tanska ja Saksa. Lohkoissa pelataan viimeistä ottelukierrosta, joten tiistain pelien jälkeen Euroopasta on selvillä kymmenen kisamaata, kun lohkovoittajille on tarjolla suora paikka.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat