Leijonien tulokas Heikki Liedes jäi Helsinkiin odottamaan maanantaista HIFK-ottelua: ”Täytyy alkaa mököttää, kun on otettu varusteet pois” - Urheilu | HS.fi

Leijonien tulokas Heikki Liedes jäi Helsinkiin odottamaan maanantaista HIFK-ottelua: ”Täytyy alkaa mököttää, kun on otettu varusteet pois”

Liedes kohtaa IFK-ottelussa maajoukkueesta tutut Teemu Tallbergin ja Kasper Kotkansalon.

Heikki Liedes (vas.) teki Leijonien ainoan maalin Ruotsia vastaan ja sai Niko Ojamäen onnittelijakseen.

14.11.2021 21:01

Leijonien tulokashyökkääjä, KooKoota edustava Heikki Liedes napautti Suomen ainoan maalin 1–3-tappiottelussa Ruotsia vastaan jääkiekon Karjala-turnauksessa.

Nyt riittää Liedeksellä kysyntää. Hän pelasi uransa ensimmäisen A-maaottelun Tšekkiä vastaan lauantaina, pääsi maalitilastoon sunnuntaina ja liigapeli Helsingin IFK:ta vastaan odottaa Stadissa maanantaina.

Kolme päivää, kolme ottelua – ja Liedes aikoo pelata kaikki.

”Kyllä tästä into vain lisääntyi.”

HIFK:n pelaajat Teemu Tallberg ja Kasper Kotkansalo ovat samassa tilanteessa. Hekin pelasivat lauantaina ja sunnuntaina. IFK:n päävalmentaja Ville Peltonen päättää, pelaako tuore Leijona-kaksikko KooKoota vastaan maanantaina.

Liedes jäi Helsinkiin yöksi odottamaan, että muu KooKoon joukkue saapuu paikalle. Kaikki aika täytyy käyttää palautumiseen.

”Täytyy alkaa mököttää, kun on otettu varusteet pois päältä eikä enää puhuta mitään ennen liigaottelua”, Liedes heitti leikillisesti viitaten Kotkansaloon ja Tallbergiin, jotka tulevat todennäköisesti vastaan kaukalossa.

Vielä viime kaudella Liedes pelasi Lukon kapteenina, kun joukkue voitti Suomen mestaruuden. Raumalla vietetyn neljän vuoden aikana Liedes teki korkeimmillaan vain kymmenen maalia kaudessa, mutta KooKoossa tähän mennessä on tullut peräti 11.

Huima tasonnosto, joka johti maajoukkuekutsuun 28-vuotiaana.

”Paljon olen tehnyt töitä vuosien varrella. Meillä oli parina vuonna aika huikea joukkue Lukossa. Kannoin sen roolin ylpeydellä ja yritin tehdä mahdollisimman hyvin. Olen pari vuotta uskonut itseeni, että pystyn pelaamaan isommassakin roolissa”, Liedes sanoi.

”Kouvolassa olen saanut hyvin vastuuta ja onnistumisia. Se ruokkii itseluottamusta. Pystyn pelaamaan aika vapautuneesti, ja varmaan kehitystäkin on tapahtunut.”

Laitahyökkääjä Liedes ei rehellisesti sanoen uskonut kutsuun päästä Leijoniin, vaikka maaleja ja tehoja on tullut kiitettävästi.

”Ajattelin, että kun on olympia- ja kotikisavuosi, otetaan aika huikea ryhmä Karjalaan. Ja onhan tämä aikamoinen joukkue ja vielä hienompi, että itse mahduin mukaan.”

Olympialaiset voivat tulla Liedekselle vähän liian nopeasti, mutta katseen voisi siirtää kevään MM-turnaukseen Tampereelle.

”Kun tänne on kerran päässyt, ei täältä millään malttaisi poiskaan lähteä. Ei ole itsellä niin paljon kokemusta, että rupeaisin harkitsemaan kieltäytymisiä.”

”Jos kutsu käy, ilman muuta.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat