Hollanti löi Norjan ja selviytyi MM-kisakoneeseen – nämä joukkueet jatkavat MM-jatkokarsintaan - Urheilu | HS.fi

Hollanti löi Norjan ja selviytyi MM-kisakoneeseen – nämä joukkueet jatkavat MM-jatkokarsintaan

Jatkokarsintojen arvonta on 26. marraskuuta.

Hollannin pelaajat juhlivat tiistai-iltana MM-kisoihin pääsyä.

17.11.2021 0:29

Jalkapallon miesten MM-karsintalohkojen viimeiset ottelut pelattiin tiistai-iltana. Suomessa huomio kiinnittyi Huuhkajien mahdollisuuksiin MM-jatkokarsintaan, mutta ne menivät Ranska-tappion ja Ukrainan voiton myötä.

Suomen D-lohkosta jatkokarsintaan selviytyi Ukraina, joka voitti tiistaina Bosnia ja Hertsegovinan 2–0. Jo aiemmin Ranska oli varmistanut suoran paikan Qatarin MM-kisoihin.

Tiistaina pelattiin päätökseen myös E- ja G-lohkot. E-lohkon ykkössijan oli varmistanut jo aiemmin Belgia. Kakkossija meni Walesille, mutta kolmanneksi jäänyt Tšekkikin selviytyi jatkokarsintaan Kansojen liigan menestyksen myötä. Myös Itävalta selviytyi jatkokarsintaan Kansojen liigasta.

G-lohkossa oli ennen tiistaita kolmella joukkueella mahdollisuudet suoraan kisapaikkaan. Sen otti Hollanti, joka voitti viime hetkien maaleilla Norjan 2–0. Kun Turkki haki vierasvoiton Montenegrosta, Turkki jatkaa MM-jatkokarsintaan ja Norjan MM-haaveet päättyivät.

Jo aiemmin suoran paikan MM-kisoihin olivat varmistaneet myös Serbia, Espanja, Sveitsi, Tanska, Kroatia, Englanti ja Saksa.

MM-jatkokarsintaan menevät aiemmin päättyneistä lohkoista Portugali, Ruotsi, Italia, Skotlanti, Venäjä, Puola ja Pohjois-Makedonia.

Jatkokarsinnoissa joukkueet jaetaan kolmeen neljän joukkueen lohkoon, joissa pelataan välierät ja loppuottelu. Jatkokarsintojen arvonta on 26. marraskuuta kello 18. Ottelut pelataan ensi maaliskuussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat