Näin Olympiastadionin yleisö jätti jäähyväiset Paulus Arajuurelle ja Joona Toiviolle – ”Nyt on syytäkin vanhojen lähteä tieltä pois” - Urheilu | HS.fi

Näin Olympiastadionin yleisö jätti jää­hyväiset Paulus Arajuurelle ja Joona Toiviolle – ”Nyt on syytäkin vanhojen lähteä tieltä pois”

Huuhkajien viime vuosien puolustuksen ydinkaksikko sai arvoisensa jäähyväiset tiistaina Olympiastadionilla.

”Pohjoiskaarre kiitos kaikesta”, luki Joona Toivion (vas.) ja Paulus Arajuuren (oik.) paidoissa. Mukana juhlinnassa oli myös joukkueen maalivahti ja yleinen seremoniamestari Lukas Hradecky.

17.11.2021 9:39

Tiistainen ilta Helsingin Olympiastadionilla oli päätös kahden Huuhkajien konkarin maajoukkueuralle. Keskuspuolustuksen viime vuosien tukipilarit Joona Toivio ja Paulus Arajuuri päättivät kummatkin maajoukkuepelinsä menneisiin MM-karsintoihin.

Oli osuvaa, että samassa joukkueessa jo juniorivuosina Sipoossa pelanneet 33-vuotiaat jättivät maajoukkueympyrät samaan aikaan. Arajuuren ja Toivion maajoukkueurat kietoutuvat vahvasti yhteen, ja samaan nippuun kietoutuu myös Huuhkajien nousu Euroopan jalkapallokartalla.

Loppuunmyyty Olympiastadion ja Pohjoiskaarre-kannattajapääty jättivät ottelun jälkeen kaksikolle jäähyväiset. Molemmat saivat oman tähtihetkensä viimeistä kertaa parrasvaloissa Huuhkajien jäsenenä, kun kannattajat lauloivat ensin Arajuurelle ja sitten Toiviolle.

”Ikimuistoinen”, kuvaili lähes sanattomaksi jäänyt Toivio tuota hetkeä V Sport -kanavan haastattelussa.

Yhteishaastattelussa molemmilla päällimmäisenä tunteena oli kiitollisuus. Arajuuri lisäsi myös suuri harmituksen siitä, että unelma MM-kisoista kariutui tiistain tuloksiin.

”Olen niin kiitollinen näistä vuosista ja tästä joukkueesta, joukkuekavereista ja tästä partnerista. Olen saanut kokea niin paljon sellaista, mitä en olisi koskaan kuvitellut kokevani”, kaksikosta puheliaampi Arajuuri sanoi ääni väristen, mutta silti suorastaan tavaramerkiksi muodostunut leveä hymy yhä kasvoillaan.

Arajuuri hehkutti V Sportille myös tiistain tunnelmaa ja kotimaista jalkapallokulttuuria. Lisäksi vuolaita kehuja sai maajoukkueen uudempi osasto.

”Miten hyvin nuo nuoret äijät pelasivatkaan. Nyt on syytäkin vanhojen lähteä tieltä pois”, Arajuuri letkautti ja sai myös Toivion suupielet leveään hymyyn.

Toivio ja Arajuuri olivat puolustuksen kulmakiviä maajoukkueessa, joka vei Suomen miehet ensimmäistä kertaa arvokisoihin.

Arajuurelle kertyi vuonna 2010 käynnistyneellä maajoukkueuralla kaikkiaan 54 A-maaottelua, joissa hän teki kolme maalia. Arajuuri nousi maajoukkueen runkopelaajaksi vasta Markku Kanervan aikakaudella.

Toivion maajoukkueura käynnistyi Arajuureen verrattuna vuoden myöhemmin, mutta hän kuului Huuhkajien vakiokalustoon koko 2010-luvun ajan. Kaikkiaan A-maaotteluita kertyi Toiviolle 76.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat