Tennislupaus Otto Virtanen paukutti syöttöjä yli 200 kilometrin vauhdilla, mutta krampit pilasivat kolmannen erän - Urheilu | HS.fi

Tennislupaus Otto Virtanen paukutti syöttöjä yli 200 kilometrin vauhdilla, mutta krampit pilasivat kolmannen erän

Intialainen Ramkumar Ramanathan vei kamppailun kolmessa erässä.

Otto Virtanen pelasi Talin haastajaturnauksen ensimmäisellä kierroksella, ja hävisi.

17.11.2021 20:23

Laihaksi kävi suomalaisten edustus tenniksen Talin ATP-haastajaturnauksessa, kun Otto Virtanen lensi ulos avauskierroksella.

Virtanen hävisi Intian Ramkumar Ramanathanille 6–4, 4–6, 3–6. Hyvän ensimmäisen erän jälkeen toinen lupaili yllätystä suomalaiselle, mutta repaleinen kolmas erä vei mahdollisuudet.

”Omaan peliin se hajosi. Syöttö toimi, mutta ei ollut hyvä pelipäivä”, Virtanen sanoi ja valitteli, että krampit valtasivat koko kropan kolmannessa erässä.

”Etureidet, takareidet, pohkeet ja nilkat kramppasivat, ja se on tosi harvinaista minulla. Yleensä ei ole ollut koskaan.”

Virtanen paukutteli säännöllisesti syöttöjään yli 200 kilometriä tunnissa, mutta nekään eivät pelastaneet häntä.

Ramanathanille pimeä syksyinen Suomi alkaa käydä tutuksi. Hän pelasi Davis Cupia syyskuussa Espoossa, jolloin tuli niukka kahden erän tappio Emil Ruusuvuorelle. Voitto Talissa selvästi maistui Ramanathanille.

Virtanen elää tai kaatuu syötöillään ja kämmenlyönneillään. Talin illassa petti jälkimmäinen. Upeiden läpilyöntien jatkoksi tuli niin karkeita virheitä, ettei niitä soisi enää tulevan edes haastajatasolla.

”Normipäivänä tai hyvänä päivänä olisi ollut aika lailla hanskassa.”

”Se on vaan minun pelityylini”, Virtanen sanoi kämmenlyöntiinsä luottamisesta.

”Joku päivä ne olisivat olleet hyviä. Olen tottunut, että ne uppoavat, mutta nyt tuli enemmän virheitä.”

Tali oli vähän yli puolillaan täysi, mutta pieni ryhmä kannusti Virtasta hetkittäin jopa häpeilemättömän äänekkäästi. Hyvin Ramanathan kesti yleisön prässin, mutta viimeisen pallon jälkeen hän nosti sormen huulilleen hiljaisuuden merkiksi.

Se oli kuin kuittaus ja maksu takaisin jokaisesta huudosta, joita tuli myös helppojen virheiden jälkeen.

Ottelu ratkesi vasta viidennessä ottelupallossa, joista Virtanen selvitti kaksi ensimmäistä omassa syöttövuorossaan.

Ramanathan kampesi kolmannen erän ainoan syötönmurron vaikeasta paikasta rystyohituksella linjan suuntaisesti. Tuuletus oli sen verran kova, kun intialainen meni 3–1-johtoon, että hänestä näki, millaisista panoksista pelattiin.

Virtanen on suuntaamassa ensi viikolla Bahrainin haastajaturnaukseen, ellei suunnitelmiin tule muutoksia.

”Ei ole hirveän kiva tällaiseen lopettaa, varsinkin pahaan tappioon.”

Talin turnauksessa vain Henri Laaksonen piti suomalaista menestystä yllä. Laaksonen selvitti toisen kierroksen ottelussaan Saksan Julian Lenzin 6–2, 7–5.

”Aloitin hyvin ja pelasin puolitoista erää tosi hyvin. Keskittyminen herpaantui ja menetin oman syöttöni”, Laaksonen sanoi tilanteesta, jossa Lenz pääsi johtoon toisessa erässä.

Lenzin johto jäi väliaikaiseksi, kun Laaksonen takoi rinnalle ja ohi.

”Kokonaisuutena hyvää peliä ja liikuin hyvin.”

Laaksonen, 29, vaihtoi edustamaan Sveitsiä, isänsä kotimaata, junioriuransa loppuvaiheessa.

Nelinpelin ykköseksi sijoitettu pari Harri Heliövaara ja Hollannin Jean-Julien Rojer voitti kaksikon Damir Dzumhur, Bosnia ja Hertsegovina ja Nikola Milojević erin 6–0, 6–3.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat