Naomi Osaka järkyttyi kiinalaispelaaja Peng Shuain katoamisesta: ”Toivon että he ovat turvassa ja kunnossa” - Urheilu | HS.fi

Naomi Osaka järkyttyi kiinalaispelaaja Peng Shuain katoamisesta: ”Toivon että he ovat turvassa ja kunnossa”

Peng Shuain katoaminen on kauhistuttanut tennismaailmaa viime viikkoina.

Naomi Osaka Australian avointen voittopokaalin kanssa helmikuussa 2021.

17.11.2021 11:37

Tenniksen nelinkertainen grand slam -turnausvoittaja Naomi Osaka kertoi olevansa järkyttynyt kiinalaispelaaja Peng Shuain katoamisesta.

Peng katosi sen jälkeen, kun hän kuun alussa syytti vaikutusvaltaista kiinalaista poliitikkoa seksiin pakottamisesta.

"Sensuuri ei ole hyväksyttävää. Toivon, että Peng Shuai ja hänen perheensä ovat turvassa ja kunnossa. Olen järkyttynyt tämänhetkisestä tilanteesta ja lähetän rakkautta hänen suuntaansa”, japanilainen Osaka viestitti Twitterissä.

Peng, 35, on voittanut nelinpelin Wimbledonissa ja Ranskan avoimessa mestaruusturnauksessa. Hän syytti marraskuun alussa entistä varapääministeriä Zhang Gaolia seksiin pakottamisesta, mutta väitteet katosivat nopeasti internetin Kiinassa nähtäviltä sivuilta.

Pengistä ei tämän jälkeen ole kuultu, eivätkä Kiinan viranomaiset ole vastanneet kysymyksiin.

Naistenniksen keskusorganisaatio WTA vaati pari päivää sitten, että Pengin väittämät "selvitetään perusteellisesti, tasapuolisesti, läpinäkyvästi ja sensuroimatta".

"Hän osoitti valtavaa rohkeutta tuodessaan asian julkisuuteen. Nyt haluamme varmistaa, että asia tutkitaan läpinäkyvästi ja täysin. Mikään vähempi olisi loukkaus pelaajia ja kaikki naisia kohtaan”, WTA:n toimitusjohtaja Steve Simon sanoi New York Timesille.

”Jos emme näe asianmukaisia tuloksia, olemme valmiit lopettamaan liiketoimintamme Kiinassa.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat