KOK julkaisi uudistetut ohjeet sukupuoleen perustuvista sarjoista – transnaisten testosteroniraja ei ole enää mukana - Urheilu | HS.fi

KOK julkaisi uudistetut ohjeet sukupuoleen perustuvista sarjoista – transnaisten testosteroniraja ei ole enää mukana

KOK:n ohje ei ole juridisesti sitova, vaan kansainväliset lajiliitot soveltavat sitä.

Uusiseelantilainen Laurel Hubbard on ensimmäinen olympialaisissa kilpaillut transnainen. Hubbard kilpaili Tokion olympialasissa painonnoston yli 87-kiloisten naisten sarjassa ja jäi ilman tulosta.

17.11.2021 15:39

Kansainvälinen olympiakomitea KOK on julkistanut uudistetut ohjeensa osallistumisoikeudesta sukupuoleen perustuvissa sarjoissa.

Uusissa ohjeissa ei enää ole vuonna 2015 julkaistujen aiempien sääntöjen vaatimusta, jonka mukaan transnaiset voivat osallistua naisten sarjaan alentamalla testosteroniarvojaan vähintään vuoden ajan ennen kilpailemista.

KOK:n ohje ei ole juridisesti sitova, vaan kansainväliset lajiliitot soveltavat sitä. Kansainvälinen yleisurheiluliitto World Athletics ilmoitti BBC:n mukaan, ettei se näe syytä muuttaa nykyisiä sääntöjään.

KOK:n ohjeet nousivat julkisen keskustelun kohteeksi Tokion olympialaisissa, joissa kilpaili olympiahistorian tiettävästi ensimmäinen transsukupuolinen nainen sukupuolenkorjauksen jälkeen. Hän oli uusiseelantilainen painonnostaja Laurel Hubbard.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat