Maailman kovapalkkaisimman pyöräilijän Chris Froomen kausi oli floppi – myönsi kärsineensä parasiittitaudista - Urheilu | HS.fi

Maailman kovapalkkaisimman pyöräilijän Chris Froomen kausi oli floppi – myönsi kärsineensä parasiitti­taudista

Tällä kaudella Froome on ollut käytännössä kaikissa kilpailuissaan hyvin kaukana kärjestä. Esimerkiksi Ranskan ympäriajossa hän sijoittui 133:nneksi.

Chris Froome ajoi johtajan keltaisessa paidassa Ranskan ympäriajossa vuonna 2016. Tuolloin hän voitti Tourin kolmannen kerran.

17.11.2021 21:13

Maailman kovapalkkaisimman ammattipyöräilijän Chris Froomen kausi on ollut täysi floppi, ja nyt siihen liittyen on paljastunut yksi potentiaalinen selittävä tekijä.

Brittiläisen Froomen työnantajan Israel Start-up Nation  -tallin omistaja, israelilais-kanadalainen miljardööri Sylvan Adams paljasti aiemmin tällä viikolla pyöräilylehti Velo Newsille, että Froome on sairastanut bilhartsiaasia, joka on parasiittitauti.

Terveyskirjaston mukaan tätä imumatotautia esiintyy eniten trooppisessa Afrikassa, ja tartunta saadaan kontaktissa makeaan veteen, kun toukka tunkeutuu vedestä ihon läpi. Taudin oireita voivat olla muun muassa kuume, verivirtsaisuus ja suolisto-oireet.

Froome, 36, kärsi Cycling Newsin mukaan samasta infektiosta uransa alkuvuosina, mutta oli saanut siihen liittyen terveen paperit vuonna 2013.

Froome kiisti sairastumisen viime viikolla Cycling Newsille, mutta vahvisti lopulta diagnoosin asian tultua Adamsin kautta julkisuuteen.

Froome oli 2010-luvulla menestynein suurten etappikilpailujen ajaja. Hän on voittanut Ranskan ympäriajon neljä kertaa, Espanjan ympäriajon kahdesti ja Italiassa kerran.

Froome ei ole yltänyt entiselle tasolleen sen jälkeen, kun hän loukkaantui hengenvaarallisesti kesällä 2019. Tuolloin hän menetti pyöränsä hallinnan noin 60 kilometrin tuntinopeudessa ja paiskautui talon seinään Critérium du Dauphiné  -kilpailun harjoituksissa.

Froome joutui sairaalaan kriittisessä tilassa. Hän sai törmäyksessä murtumia niskaan, reisiluuhun, lonkkaan, kyynärpäähän ja kylkiluihin.

Tällä kaudella Froome on ollut käytännössä kaikissa kilpailuissaan hyvin kaukana kärjestä. Esimerkiksi Ranskan ympäriajossa hän sijoittui 133:nneksi.

Alkuvuodesta julkaistun selvityksen mukaan Froome on kuitenkin yhä maailman kovapalkkaisin ammattipyöräilijä.

Ranskalaisen urheilulehden L’Equipen ja belgialaisen päivälehden Het Nieuwsbladin mukaan Froome tienaa noin 5,5 miljoonaa euroa vuodessa.

Lue lisää: Maailman kovapalkkaisin pyöräilijä tienaa 5,5 miljoonaa euroa vuodessa –palkan maksaa suomalaisen johtama talli

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat