Jokerit palasi kotikaukaloon ja pönkitti lohkojohtoaan - Urheilu | HS.fi

Jokerit palasi kotikaukaloon ja pönkitti lohkojohtoaan

Ottelu KHL:n heikoimpiin kuuluvaa Admiralia vastaan ei houkutellut yleisöä.

Jokereiden pistepörssiä johtava Nicklas Jensen KHL:n ottelussa Torpedo Nizhni Novgorodia vastaan Helsingissä 16. syyskuuta 2021

17.11.2021 21:09

Jokerit pönkitti asemaansa jääkiekon KHL:n länsilohkon kärjessä, kun se löi Admiral Vladivostokin 4–1. Mittelön startti ohjasi vahvasti kamppailua, sillä Jokerit karkasi taulukkojumbolta avausjaksolla 3–1-johtoon.

”Monesti kun on takana kuusi vieraspeliä ja tullaan takaisin, ensimmäinen kotipeli on vaikea. Nyt oli hyvä alku ja loppu”, Jokerien valmentaja Lauri Marjamäki kuvasi.

Jokerit palasi maajoukkuetauolta tylysti kaukaloon tuoreeltaan pyhän Ruotsi-ottelun jälkeen heti maanantaina Moskovassa Dinamon vieraana.

Leijonien EHT-kotiturnauksessa esiintynyt hyökkääjä Marko Anttila sisuuntui muun miehistön kera niukasta tappiosta, mikä näkyi keskiviikkona. Ainokainen kauneusvirhe oli vieraiden 1–1-alivoimatasoitus.

”Tänään aloitettiin paremmin kuin Moskovassa. Se oli varmaan avain voittoon”, Jokerien kapteeni ja 300 KHL-peliä saavuttanut Anttila aprikoi Discovery+:n tv-lähetyksessä.

Jokerit työllisti Admiralin maalivahdin Nikita Serebjakovin välittömästi taiston alettua. Parin haamupelastuksen jälkeen venäläistorjuja ei enää pystynyt ihmetekoihin eikä edes peruskoppaukseenkaan, sillä isäntien Nicklas Jensen laukoi hiukan halvasti kiekon hänen taakseen.

Jokerien joukkueen sisäistä maalipörssiä johtavalle tanskalaishyökkääjälle osuma oli jo kauden 13:s, ja se oli illan ainoa ylivoimaosuma. Mittelön lopun Admiralin maalia tilkitsi mainiosti Ivan Nalimov.

”Oltiin kymmenen päivää erillään, pitää pystyä harjoittelemaan. Maajoukkueissa oli kuusi miestä”, Jokerien Marjamäki taustoitti tehokkuudesta.

Ottelun yleisömäärä, 5 671 katsojaa, kertoi, ettei keskiviikkoinen kohtaaminen sarjan heikoimpiin kuuluvaa Admiralia vastaan kovasti kiinnostanut.

Leijonien kamppailuja edeltävällä viikolla seurasi ensin reilut 8  000, sitten 9 000 ja viimein päätöspelissä Ruotsia vastaan yli 12 000 katsojaa samaisella areenalla.

Jokerien tulevat pelit taatusti houkuttelevat keskiviikkoista enemmän väkeä lehtereille. Lauantaina vastaan luistelee pudotuspeliviivan tuntumaan sijoittunut Moskovan Spartak riveissään keskushyökkääjä Jori Lehterä.

”Tulee kova jakso, kun lähdetään Spartak-peliin”, Marjamäki visioi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat