Kärpät liian vahva Sportille – Mestistä tahkonnut Juho Korhonen avasi pistetilinsä Liigassa - Urheilu | HS.fi

Kärpät liian vahva Sportille – Mestistä tahkonnut Juho Korhonen avasi pistetilinsä Liigassa

Kalpan kanadalaiselle tuuraajamaalivahdille heti nollapeli.

Troy Bourke teki Kärpille avausmaalin

17.11.2021 21:40

Vaasan Sportin ja Oulun Kärppien välinen Liiga-ottelu noudatti samaa kaavaa kuin kauden muutkin kotiottelut. Klassista tasaista vääntöä nähtiin koko ottelun ajan Kärppien voittaessa vieraissa 3–1.

Maajoukkuekomennuksella loukkaantunutta Kärppien Saku Mäenalasta tuuraa ainakin kaksi viikkoa Juho Korhonen, jolle keskiviikon liigaottelu oli uran viides ja ensimmäinen tällä kaudella.

Korhonen on pitkän tien kulkija, sillä hän pelasi ensimmäisen liigaottelunsa jo kaudella 2016–17 ja seuraavalla kaudella kolme lisää, mutta kolmella edelliskaudella ottelusarakkeeseen ei tullut merkintöjä.

”Muutama vuosi sitten oli paha loukkaantuminen, mutta sen jälkeen olen tehnyt kovasti töitä, että Liigaan pääsisin. Tuntui todella hienolta päästä pelaamaan pitkästä aikaa Kärppä-paitaan”, iloitsi Korhonen.

Kolme edellistä kautta Korhonen on pelannut Mestiksessä, josta hyppäys Liigan kärkijoukkueeseen on suuri. Se ei kuitenkaan hirvitä 22-vuotiasta Korhosta.

”Ero on ennen kaikkea mailakamppailussa, jossa liigapelaajat ovat selvästi edellä.”

Korhonen antoi nappisyötön Troy Bourkelle, joka laukoi Kärppien avausmaalin.

”Huomasin, että toinen puoli kentästä oli tyhjä. Vain yksi valkoinen paita näkyi, ja syötin sinne”, Korhonen kuvaili ensimmäistä Liigan tehopistettään.

KalPa palasi liigan maajoukkuetauolta uuden maalivahtinsa näytöksellä. Loukkaantunutta Eero Kilpeläistä korvaamaan tullut kanadalainen Connor LaCouvee, 27, aloitti messevästi nollapelillä, kun kuopiolaiset hakivat kauden ensimmäisen kolmen pisteen vierasvoiton. SaiPa antautui Kisapuistossa maalein 0–3.

Bratislavasta siirtynyt LaCouvee torjui 26 kiekkoa. Vieraiden maalit viimeistelivät ylivoimalla kauden maalitilinsä avannut ruotsalaispuolustaja Eric Hjorth, 20, ja kahdella jälkimmäisellä täysosumalla kauden maalitilinsä kolminkertaistanut laitahyökkääjä Tuomas Vartiainen, 25.

”Joukkuekaverini pelasivat todella loistavasti, blokkasivat laukauksia ja putsasivat kiekot edestäni. On hienoa aloittaa tällaisella vierasesityksellä”, korosti toista kauttaan Euroopassa esiintyvä ja neljä vuotta yliopistokiekkoa USA:ssa pelannut LaCouvee.

Maajoukkuetauolle kahdella Satakunnasta haetulla voitolla lähtenyt SaiPa ei ole saanut kolmesta viimeisimmästä kotipelistään pistettäkään.

”Maajoukkuetauolta maan pinnalle. Numerot imartelevat meitä. Olisi voinut tulla isompikin selkäsauna”, kiteytti SaiPa-luotsi Pekka Virta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat