Avin päätös oli helpotus HIFK:lle: koronapassia ei vaadita liigaotteluissa - Urheilu | HS.fi

Avin päätös oli helpotus HIFK:lle: koronapassia ei vaadita liigaotteluissa

Helsingin jäähallissa ei ole seisomakatsomoa, joten avin tuore päätös ei rajoita katsojien määrää.

HIFK:n kannattajakatsomossa aika harva istuu liigaotteluissa, vaikka jokaisella on istumapaikka.

18.11.2021 15:38

Jääkiekon Liigassa pelaava HIFK ei ota käyttöön koronapasseja kotiotteluissaan. Tämä johtuu siitä, että Helsingin jäähallissa ei ole seisomakatsomoa.

”Avin [Etelä-Suomen aluehallintoviraston] päätös selkeytti. Kun kaikille on osoittaa istumapaikka, ei tarvitse edellyttää koronapassin käyttöä”, HIFK:n myyntijohtaja Markus Lindström kertoo.

Hallissa on erillinen fanikatsomo, mutta sielläkin jokaiselle on omat istumapaikat.

”Kun IFK maalin tekee, en uskalla luvata, että kaikki istuvat katsomossa paikoillaan”, Lindström sanoo.

Lindströmin mukaan HIFK oli miettinyt erilaisia vaihtoehtoja riippuen siitä, millainen avin päätös lopulta on.

HIFK:n ratkaisu johtuu Etelä-Suomen aluehallintoviraston (avi) päätöksestä, jonka mukaan rajoitetaan koronatartuntojen leviämiselle altistavia yleisötilaisuuksia sisätiloissa Uudellamaalla 25. marraskuuta – 24. joulukuuta. Rajoitukset koskevat seisomakatsomoita ja yhteislaulutilaisuuksia.

Rajoitusten vaihtoehtona tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin. Jos koronapassia ei oteta käyttöön, seisomapaikoille voi ottaa enintään 20 henkilöä.

Jo aiemmin Turun Palloseura ilmoitti ottavansa koronapassin käyttöön kotiotteluihinsa, koska siellä avin päätös on tiukempi.

TPS päätti passin käyttöönotosta sen jälkeen, kun Lounais-Suomen aluehallintovirasto kielsi alkuviikolla Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella sisätiloissa järjestettävät yli 50 henkilön yleisötilaisuudet. Nämä rajoitukset ovat voimassa 16. joulukuuta saakka.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat