Tampereen areenan uusi nimi on nyt Nokia-areena – yhtiö suitsutti uutta kumppaniaan ”ikoniseksi brändiksi” - Urheilu | HS.fi

Tampereen areenan uusi nimi on nyt Nokia-areena – yhtiö suitsutti uutta kumppaniaan ”ikoniseksi brändiksi”

Nokian ja areenayhtiön sopimus on viisivuotinen. Sopimuksen arvoa ei julkistettu.

Tampereen kaupungin konsernijohtaja Juha Yli-Rajala ja pormestari Anna-Kaisa Ikonen kertoivat monitoimiareenan tulevaisuudesta ja areenan yhteistyökumppaneista tiedotustilaisuudessa Tampereella 19. marraskuuta.

19.11.2021 8:34 | Päivitetty 19.11.2021 11:27

Tampereen Kannen monitoimiareenan uusi nimisponsori on verkkolaitteita valmistava Nokia ja areenan nimi on Nokia-areena.

Perjantaina joulukuun 3. päivä avattavan areenan uusi nimi julkistettiin perjantaina kello kymmenen monitoimiareenalla alkaneessa tiedotustilaisuudessa.

Areenan viimeistely on vielä meneillään ja rakennustyöt jatkuivat koko tiedotustilaisuuden ajan.

Nokian ja areenayhtiön sopimus on viisivuotinen. Lisäksi sopimus sisältäen option viiden vuoden jatkosopimuksesta.

Sopimuksen arvoa ei julkistettu.

Nokian Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmän johtaja, Suomen maajohtaja Tommi Uitto kuvaili yhteistyötä historialliseksi ja sanoi olevansa siitä ylpeä.

”Nokian tarina sai alkunsa täällä Tampereella 156 vuotta sitten ja Suomella ja Tampereella on edelleen tärkeä rooli Nokian teknologiajohtajuuden varmistamisessa”, Uitto kommentoi.

Teleoperaattori Elisa ja Nokia rakentava areenalle 5G-verkon. Osapuolet lupasivat tuoda areenalle viimeisimmän teknologian, joka mahdollistaa uusia digitaalisia elämyksiä.

”Nokia Arena tulee olemaan edelläkävijä musiikin, urheilun ja liike-elämän kohtaamisissa ja ennen kaikkea, se on suomalaisen osaamisen näyteikkuna maailmalle”, Uitto sanoi.

Uitto tunnustautui kysyttäessä Helsingin IFK:n kannattajaksi.

Tampereen ydinkeskustassa pääradan päälle rakennetun areenan nimi oli puolentoista vuoden ajan Uros Live -areena.

Tampereen monitoimiareenan hallitus irtisanoi kymmenen vuoden yhteistyö­sopimuksen kuitenkin lokakuun lopulla. Halliyhtiö perusteli sopimuksen purkua Uros Oy:n saamalla negatiivisella julkisuudella sekä yhtiön heikolla taloudellisella asemalla.

Areenayhtiö epäili myös, että Uros Oy ei pystyisi suoriutumaan nimisponsorin tuomista taloudellisista velvoitteistaan.

Nokia-areena vihitään käyttöön joulukuun alussa kahdella Tampereen Ilveksen ja Tampereen Tapparan Liiga-ottelulla, jotka ovat loppuunmyytyjä.

Nokia-areena toimii ensi keväänä pelattavien jääkiekon MM-kisojen päänäyttämönä ja Suomen kotikaukalona. Toinen kisapaikka on Helsingin Hartwall-areena.

Areenayhtiön toimitusjohtaja Marko Hurme sanoi tavoitteeksi myydä eri tapahtumiin yhteensä 800 000 lippua vuodessa.

Hurme oli tyytyväinen, että areena sai kumppanikseen nimenomaan Nokian.

“Tämä on hieno hetki meille. Olemme erittäin ylpeitä yhteistyöstä ikonisena brändinä ja teknologiajohtajana tunnetun Nokian kanssa”, Hurme kommentoi tiedotteessa.

”Meille oli tärkeää löytää kumppani, joka jakaa visiomme ja arvomme. Lisäksi halusimme, että kumppanilta löytyy näkemystä uusien teknologioiden hyödyntämisestä ja kävijäkokemuksen kehittämisestä. Nokiassa yhdistyvät nämä kaikki.”

Eri tapahtumia tulee areenalla olemaan vuodessa noin 150 eli mukana on paljon muutakin kuin jääkiekkoa. Ensimmäisen vuoden osalta tavoitteesta on Hurmeen mukaan myyty jo puolet.

”Hyvin menee siis”, hän tiivisti.

Lue lisää: Uros Live muuttui Tampereen Kannen areenaksi, mutta mahtoiko nimi muuttua paremmaksi?

Lue lisää: Teknologiayhtiö Uroksen piti olla miljardien arvoinen: Nyt pienetkin maksut ovat rästissä ja omaisuus sekä omistajat siirtyneet ulkomaille.

Nokia-areena on ensimmäinen kaupungin ydinkeskustaan nouseva monitoimiareena Euroopassa. Areenan pääomistaja on Tampereen kaupunki.

Muita omistajia ovat rakennusyhtiö SRV, keskinäinen vakuutusyhtiö Ilmarinen ja finanssiryhmät LähiTapiola ja OP.

Rakennuskompleksissa on jäähallin lisäksi muun muassa hotelli, ravintoloita, kasino ja toimistotiloja.

Jääkiekko-otteluihin areena vetää yli 13 000 katsojaa ja konsertteihin parituhatta enemmän. Areenan kiinnityksiin kuuluvat muun muassa Andrea Bocelli ja Sting, jotka esiintyvät Tampereella alkuvuonna.

Lue lisää: Tampere sai oman Madison Square Gardenin – tältä Kannen areena näyttää nyt

Lue lisää: MM-jääkiekon pääsihteeri kertoo, miksi Uros Liveä ei ole käytetty kisojen markkinoinnissa missään vaiheessa

Lue lisää: Oulun poliisi epäilee teknologia­yhtiö Urosta törkeästä avustus­petoksesta, tutkinta liittyy Business Finlandin antamiin tukiin

Lue lisää: Kaleva: Uros tuomittiin maksamaan yli neljän miljoonan euron velat Oulun Osuuspankille, yhtiö ei vastannut kanteeseen määrä­ajassa

Lue lisää: Uros Live muuttui Tampereen Kannen areenaksi, mutta mahtoiko nimi muuttua paremmaksi?

Lue lisää: Käräjäoikeus määräsi Uroksen maksamaan Nordealle melkein seitsemän miljoonan euron velat

Lue lisää: Kalervo Kummola pitää Uros-diilistä luopumista oikeana ratkaisuna: ”Kansa ei oikein osannut erottaa näitä asioita, eikä aina mediakaan”

Lue lisää: Teknologiayhtiö Uroksen piti olla miljardien arvoinen: Nyt pienetkin maksut ovat rästissä ja omaisuus sekä omistajat siirtyneet ulkomaille.

Lue lisää: MM-jääkiekon pääsihteeri kertoo, miksi Uros Liveä ei ole käytetty kisojen markkinoinnissa missään vaiheessa

Lue lisää: Tampereen Uros Live -areenan nimi muuttuu – Kiinteistöyhtiö irtisanoo nimisopimuksen teknologia­yhtiön epäselvyyksien takia

Lue lisää: Uros-uutinen ei hätkäyttänyt Tapparaa ja Ilvestä: ”Hyvä kun saatiin selkeys”

Lue lisää: Business Finland: Uros sai miljoonien eurojen kehityslainat ja avustukset väärillä ja salailluilla tiedoilla

Lue lisää: Uros-konsernin johtaja: Tampereen areenan nimenä pysyy Uros Live – ”Jos se jotakin häiritsee, sille ei voi mitään”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat