Englannin Valioliigasta tulee entistäkin rikkaampi – AP:n mukaan NBC maksoi kuusivuotisesta sopimuksesta 2,4 miljardia euroa - Urheilu | HS.fi

Englannin Valioliigasta tulee entistäkin rikkaampi – AP:n mukaan NBC maksoi kuusivuotisesta sopimuksesta 2,4 miljardia euroa

Englannin Valioliiga saa Yhdysvaltojen tv-sopimuksesta yli miljardia euroa enemmän kuin aiemmasta sopimuksesta.

19.11.2021 10:04

Televisioyhtiö NBC on ostanut Englannin Valioliigan tv-oikeudet uudella kuuden vuoden sopimuksella, jonka arvo on uutistoimisto AP:n mukaan 2,4 miljardia euroa.

NBC julkaisi sopimuksen torstaina mutta ei kertonut sen yksityiskohtia. Uutistoimisto AP:n lähde kertoi nimettömänä luottamuksellisen sopimuksen suuruudesta.

NBC:n edellisen kuusivuotisen sopimuksen arvo oli 0,9 miljardia euroa. Sopimus alkaa kaudella 2022–2023 ja päättyy kaudella 2027–2028.

Britannian tv-oikeudet ovat Sky ja BT-yhtiöillä kolmevuotisella sopimuskaudella 2022–2025. Sen arvo on mediatietojen mukaan seitsemän miljardia euroa.

”Olemme innoissamme, että saimme aikaiseksi pitkän jatkosopimuksen”, NBC Sportsin puheenjohtaja Pete Bevacqua sanoi.

Valioliigan toimitusjohtajan Richard Mastersin mukaan NBC Sports on merkittävästi vahvistanut Englannin Valioliigan suosiota Yhdysvalloissa sopimuskautensa aikana.

Englannin Valioliiga on onnistunut kasvattamaan merkittävästi tv-rahojensa määrää toisin kuin esimerkiksi Saksan Bundesliiga.

Saksan Bundesliigan kotimaisista tv-oikeuksista maksetaan tällä haavaa 4,4 miljardia euroa nelivuotisesta sopimuskaudesta 2021–2025.

Edellinen sopimus oli 4,64 miljardin arvoinen. Bundesliigan kansainvälisten tv-oikeuksien arvoksi on arvioitu 250 miljoonaa euroa vuodessa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat