Huuhkajien kapteeni Tim Sparv voitti arvostetun kansainvälisen pelaajapalkinnon työstään tasa-arvon ja ihmisoikeuksien hyväksi - Urheilu | HS.fi

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv voitti arvostetun kansain­välisen pelaaja­palkinnon työstään tasa-arvon ja ihmis­oikeuksien hyväksi

Tim Sparv sai kansainvälisen pelaajayhdistysten kattojärjestön Pelaajan ääni -palkinnon.

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv Helsinki-Vantaan lentokentällä sen jälkeen, kun joukkue palasi Suomeen kesän EM-turnauksesta.

19.11.2021 13:45

SUOMEN miesten jalkapallo­maajoukkueen kapteeni Tim Sparv on saanut jalkapallomaailmassa arvokkaan palkinnon. Sparv sai kansainvälisen pelaajayhdistysten kattojärjestön Fifpron Pelaajan ääni -palkinnon.

Kansainvälinen pelaajayhdistysten kattojärjestö Fifpro palkitsee ansioituneita jalkapalloilijoita vuosittain Merit-palkinnolla, joka myönnetään jalkapallokenttien ulkopuolisesta toiminnasta.

Palkintoja jaetaan kolmessa kategoriassa: vaikutus, ääni ja aktivismi (player impact, player voice, player activism).

Palkintoraati oli vaikuttunut siitä, miten Sparv on puhunut vähemmistöryhmien puolesta.

Sparv on puhunut julkisuudessa paljon muun muassa ihmisoikeuksista, tasa-arvosta, koulutuksesta ja taistelusta ilmastonmuutosta vastaan. Lisäksi hän on ollut mukana rakentamassa jalkapallokenttiä kotiseudulleen Oravaisiin.

”Hän on loistava esimerkki muille, ei vain siksi, että hän on puhunut koulutuksesta, tasa-arvosta ja ihmisoikeuksista, vaan myös siksi, että hän toimii tarvittaessa”, raati perustelee.

Sparv kertoi tiedotteessa olevansa otettu ja iloinen palkinnosta.

”Tiedän, että moni urheilija ympäri maailmaa tekee hyvää työtä. Tämä merkitsee paljon minulle.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat