Ennakkosuosikit Heliövaara ja Rojer kompastuivat Talin haastajaturnauksessa - Urheilu | HS.fi

Ennakkosuosikit Heliö­vaara ja Rojer kompastuivat Talin haastaja­turnauksessa

Itävaltalaispari kuittasi voiton selkeästi paremmalla pelillä.

Harri Heliövaara (oik.) ja Jean-Julien Rojer hävisivät Talin haastajaturnauksen nelinpelin loppuottelun.

20.11. 13:43 | Päivitetty 20.11. 16:52

Suomalainen nelinpelitähti Harri Heliövaara ja hollantilainen Jean-Julien Rojer hävisivät tenniksen Talin haastajaturnauksen loppuottelun.

Itävaltalaiset Alexander Erler ja Lucas Miedler voittivat 6–3, 7–6 (7–2) ja olivat parempia ottelun ensi hetkistä loppuun asti.

Kamppailu päättyi katkaisupeliin, joka repesi Heliövaaran ja Rojerin kolmen virheen jälkeen nopeasti lukemaan 5–0. Siitä ei ollut enää nousemista, kun Erler päätti ottelun kovalla ykkössyötöllään.

”Ei tuntunut jännitystä. Kaikki pelit ei ole aina niin helppoja. Varsinkin syötönpalautuksissa se tuntui. Voi olla, että on vain niin paljon otteluita alla”, Heliövaara sanoi

Yhdentoista viikon aikana Heliövaara on pelannut kymmenen turnausta ja Talissa tuli kolmas loppuottelu peräkkäin.

”Totta kai sinne mahtuu välillä huonompiakin matseja. Varsinkin syöttöjen palauttaminen oli tänään vaikeaa.”

Tilastoja katselemalla ottelun olisi pitänyt mennä toiseen suuntaan, mutta kentällä itävaltalaiset osoittivat tasonsa, rauhallisuutensa ja ratkaisukykynsä. Tiukoissakaan paikoissa ei otsaa kiristänyt.

”Ensimmäisessä erässä syötimme todella hyvin ja otimme kaksi murtoa. Tämä oli meille iso juttu. Voitimme kesällä Kitzbühelin ATP-turnauksen sitä ennen olimme ottaneet vain yhden haastajakisan”, Erler sanoi.

Heliövaara on voittanut tällä kaudella viisi turnausta, joista kolme on Talia vastaavia haastajaturnauksia ja kaksi ATP-kiertueen kisoja.

Rojer, 40, pelasi viime viikolla Stockholm Openin finaalissa häviten sen, ja perään tuli nyt toinen tappio. Urallaan hänellä riittää meriittejä niin, ettei vastaavia pelaajia pyöri Talin kentillä joka vuosi.

Wimbledonin nelinpelin Rojer voitti vuonna 2015. Silloin vuosi kruunautui ATP:n finaaliturnauksen voittamiseen. US Openin hän valtasi silloisen parinsa Horia Tecăun kanssa vuotta myöhemmin.

Kaksinpelin välierissä Serbian Alex Molčan kukisti Venäjän Aleksandr Ševtšenkon 6–2, 7–6. Toisessa välierässä sveitsiläis-suomalainen Henri Laaksonen hävisi Portugalin Joao Sousalle 4–6, 3–6.

Kaksinpelin loppuottelu Sousa vastaa Molčan pelataan Talissa sunnuntaina kello 13.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat