Roger Lemerre palaa valmentajaksi 80-vuotiaana – voitti EM-kultaa jo 21 vuotta sitten - Urheilu | HS.fi

EM-kultaa vuonna 2000 voittanut Roger Lemerre palaa valmentajaksi 80-vuotiaana

Entinen Ranskan maajoukkuevalmentaja Roger Lemerre ei osoita ikääntymisen merkkejä.

Roger Lemerren uran huippuhetki ajoittuu vuoteen 2000.

19.11.2021 19:28

Jalkapallovalmentaja Roger Lemerre johdatti Ranskan joukkueen EM-kultaan vuonna 2000. Hän oli tuolloin 58-vuotias.

Harva olisi uskonut, että Lemerren ura jatkuisi mestaruusjuhlien jälkeen vielä yli 20 vuotta. 80-vuotias valmentajakonkari ei ole kuitenkaan vieläkään eläköitynyt, Reuters uutisoi.

Lemerre allekirjoitti hiljattain sopimuksen Tunisian pääsarjassa pelaavan Étoile Sahelin kanssa. Étoile Sahel on yksi Afrikan menestyneimmistä jalkapalloseuroista. Se on voittanut kymmenen Tunisian mestaruutta ja yhden Afrikan Mestarien liigan pokaalin.

Roger Lemerre (oik.) tervehtimässä Belgian maajoukkueen apuvalmentajaa Thierry Henrya (vas.) ja Eden Hazardia 10. marraskuuta.

Transfermarkt-sivuston kaksi vuotta sitten julkaiseman listauksen perusteella Lemerreä voidaan pitää tällä hetkellä maailman vanhimpana ammattivalmentajana – ainakin epävirallisesti.

Kaksi vuotta taukoa pitänyt ranskalaisluotsi palaa Étoile Saheliin nyt kolmatta kertaa. Hän on pidetty hahmo Tunisiassa johdatettuaan maan Afrikan mestariksi vuonna 2004.

Lisäksi Lemerren ansioluettelosta löytyvät visiitit Marokon maajoukkueessa ja ranskalaisissa Lensin ja Strasbourgin seurajoukkueissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat