Rokottamattomat pelaajat eivät saa kilpailla Australian avoimissa – Novak Djokovic sai lisää painetta kertoa rokotustilanteestaan - Urheilu | HS.fi

Rokottamattomat pelaajat eivät saa kilpailla Australian avoimissa – Novak Djokovic sai lisää painetta kertoa rokotus­tilanteestaan

Tennispelaajien rokotuskattavuus nousi selvästi sen jälkeen, kun Australian Victorian osavaltion hallitus ilmoitti rokotusvaatimuksista tennispelaajille.

Novak Djokovic juhli perjantaina voittoa Torinon ATP-turnauksen ensimmäisellä kierroksella.

20.11. 10:42

Kaikkien tenniksen Australian avoimiin osallistuvien pelaajien täytyy olla rokotettuja, sanoi turnauksen päällikkö Craig Tiley lauantaina.

Päätös kasaa paineita maailmanlistan ykköselle Novak Djokovicille, joka on kieltäytynyt kertomasta, onko hänet rokotettu.

Tammikuun grand slam -turnaus järjestetään Melbournessa, joka on ollut yli 260 päivää sulkutilassa pandemian aikana. Victorian osavaltio on tehnyt selväksi, että rokottamattomille pelaajille ei tule minkäänlaisia myönnytyksiä.

Turnausjohtaja Tiley sanoi, että pelaajat tietävät nyt, että heidän pitää olla rokotettuja kilpaillakseen Melbourne Parkin kilpailualueella.

”Rokotuksista oli paljon spekulaatiota. Kun Victorian pääministeri ilmoitti, että kaikkien pitää olla rokotettuja, teimme sen selväksi pelaajille”, Tiley sanoi Channel Nine -kanavan mukaan.

Australian avointen yhdeksänkertainen mestari Djokovic on Tileyn mukaan sanonut, että ”hänen mukaansa rokotus on yksityisasia”. Serbialainen supertähti voisi tavoitella Melbournessa ennätyksellistä 21:nnettä grand slam -turnauksen voittoa.

”Haluaisimme nähdä Novakin täällä. Hän tietää, että hänen pitää olla rokotettu pelatakseen täällä”, Tiley sanoi.

”Hän on voittanut Australian avoimet yhdeksän kertaa. Luulen, että hän haluaisi päästä tuplalukuun ja voittaa kymmenennen kerran.”

Djokovic sanoi aiemmin tässä kuussa odottavansa virallista vahvistusta Australian avointen vaatimuksista ennen päätöksensä tekemistä.

50 prosenttia pelaajista oli täysin rokotettuja kuusi viikkoa sitten, mutta rokotuskattavuus nousi 80 prosenttiin Victorian hallituksen ilmoituksen jälkeen. Tileyn mukaan rokotuskattavuus jatkaa nousuaan.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat